Prancūzijoje mokytojo nužudymą gyrusiam paaugliui pareikšti kaltinimai

Prancūzijos pietuose esančiame Marselyje terorizmo rėmimu apkaltintas paauglys, per mokytojo Samuelio Paty pagerbimo renginį atvirai sveikinęs jo nužudymą, ketvirtadienį paskelbė prokuroras.

Po apklausos paauglys buvo paleistas, bet bus stebimas, naujienų agentūrai AFP sakė Marselio prokuroras Dominique'as Laurensas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po apklausos paauglys buvo paleistas, bet bus stebimas, naujienų agentūrai AFP sakė Marselio prokuroras Dominique'as Laurensas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-06 10:06

14-metis berniukas, Afganistano pilietis, klasėje kalbant apie brutalų istorijos mokytojo nužudymą netoli Paryžiaus, pareiškė, kad „būtų padaręs tą patį“, rašė laikraštis „La Provence“.

Po apklausos paauglys buvo paleistas, bet bus stebimas, naujienų agentūrai AFP sakė Marselio prokuroras Dominique'as Laurensas.

Marselyje šią savaitę užfiksuoti septyni tokie su mokyklomis susiję incidentai, minėtam laikraščiui sakė regiono švietimo administracijos vadovas Bernard'as Beignier.

Trys iš šių incidentų, kaip manoma, yra susiję su „teroro akto pateisinimu“.

Praėjusį mėnesį 18 metų čečėnų pabėgėlis nupjovė galvą per žodžio laisvės pamoką pranašą Muhammadą vaizduojančių karikatūrų parodžiusiam mokytojui S. Paty.

Mokytojas buvo nužudytas po piktos kampanijos internete dėl jo sprendimo parodyti mokiniams šias karikatūras.

Antradienį šalies rytuose esančio Strasbūro prokurorai pradėjo tyrimą dviejų 12-mečių atžvilgiu, dėl komentarų per nacionalinį S. Paty pagerbimo renginį, kad šis mokytojas esą gavo, ko nusipelnė.

Prokurorai pridūrė, kad taip pat pranešta apie du panašius incidentus, susijusius su aštuonerių ir devynerių metų vaikais. Dėl jų tyrimą pradėjo socialiniai pareigūnai.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas šią savaitę parlamentarams sakė, kad po S. Paty nužudymo pradėti 66 tyrimai dėl įtariamo terorizmo rėmimo, kurių didelė dalis yra susijusi su „jauno amžiaus žmonėmis nuo 12 iki 16 metų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.