Jungtinėje Karalystėje vėl areštuota slaugytoja, įtariama dėl kūdikių mirties atvejų

Didžiojoje Britanijoje trečią kartą areštuota slaugytoja, siejama su mažiausiai aštuonių kūdikių mirtimi ligoninėje, antradienį paskelbė policija.

Česterio Grafienės ligoninė.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Česterio Grafienės ligoninė.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Policija tiria pastatą, kuriama, kaip spėjama gyvena įtariamoji.<br>PA Images/Scanpix nuotr.
Policija tiria pastatą, kuriama, kaip spėjama gyvena įtariamoji.<br>PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2020, 3:11 PM, atnaujinta Nov 10, 2020, 4:07 PM

Pranešime sakoma, kad ši moteris vėl areštuota įtarus ją aštuonių kūdikių nužudymu ir bandymu nužudyti dar devynis kūdikius Česterio Grafienės ligoninės, esančios į pietus nuo Liverpulio Anglijos šiaurės vakaruose, naujagimių skyriuje.

Policija tyrimą dėl kūdikių mirčių šioje ligoninėje pradėjo 2017 metų gegužę. Iš pradžių detektyvai aiškinosi 15 kūdikių mirtis nuo 2015 iki 2016 metų, bet vėliau tyrimas buvo išplėstas ir apima 17 kūdikių mirtis bei 16 kūdikių „kolapsus, nepasibaigusius mirtimi“ tuo pačiu periodu.

Anksčiau minima slaugytoja buvo areštuota 2018 ir 2019 metais. Abu kartus ji buvo paleista už užstatą iki tolesnių apklausų. Kaltinimai jai nebuvo pateikti.

Antradienį ji taip pat buvo apklausiama policijoje.

Vyresnysis inspektorius Paulas Hughesas sakė, kad detektyvų komanda tiria „itin sudėtingą ir labai opią bylą“, ir pridūrė negalintis pateikti daugiau detalių.

„Visų šių kūdikių tėvai nuodugniai informuojami apie naujausią plėtotę, – sakoma jo pareiškime. – Tai itin sunkus metas visoms [aukų] šeimoms ir svarbu prisiminti, kad viso šito centre yra sielvartaujančios šeimos, ieškančios atsakymų dėl to, kas nutiko jų vaikams.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.