JAV senatorius apie D. Trumpo manevrus po pralaimėtų rinkimų: respublikonai „nuodija“ šalies demokratiją

JAV senatorius demokratas Chuckas Schumeris ketvirtadienį įspėjo kolegas respublikonus, kad jie, ir toliau atsisakydami pripažinti Joe Bideno pergalę JAV prezidento rinkimuose, „nuodija“ šalies demokratiją.

Donaldas Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-12 18:38

„Mes ką tik turėjome nesantaiką keliančius ir sunkiai iškovotus prezidento rinkimus, bet užuot stengusis vėl sutelkti šalį, kad galėtume kovoti su bendru priešu Covid-19, respublikonai Kongrese skleidžia sąmokslo teorijas, neigia realybę ir nuodija mūsų demokratijos šulinį“, – reporteriams sakė Senato mažumos lyderis demokratas Ch. Schumeris.

Ch. Schumeris apkaltino kolegas respublikonus „sąmoningai abejojant“ rinkimų rezultatais, nes jie bijo prezidento Donaldo Trumpo.

Lapkričio 3 d. vykusių JAV prezidento rinkimų nugalėtoju praėjusį šeštadienį paskelbtas demokratas J. Bidenas. Nors kai kuriose valstijose vis dar skaičiuojami balsalapiai, J. Bidenas turi užsitikrinęs 279 Rinkikų kolegijos balsus. Pergalei prieš dabartinį prezidentą D. Trumpą būtų pakakę ir 270. Respublikonas D. Trumpas nepripažino pralaimėjimo ir pareiškė, jog ketina kreiptis į teismus, kadangi, anot jo, per rinkimus buvo daug pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.