„Twitter“ 300 tūkst. su JAV rinkimais susijusių pranešimų pažymėjo kaip klaidinančius

Socialinis tinklas „Twitter“ per pastarąsias dvi savaites iš viso 300 tūkst. pranešimų, susijusių su JAV prezidento rinkimais, suteikė žymą „potencialiai klaidinantis“, o tai sudarė 0,2 proc. visų su rinkimais susijusių pranešimų, pranešė bendrovė.

Po rinkimų žyma „potencialiai klaidinantis“ buvo pažymėta beveik pusė D. Trumpo pranešimų tviteryje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po rinkimų žyma „potencialiai klaidinantis“ buvo pažymėta beveik pusė D. Trumpo pranešimų tviteryje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2020, 8:27 AM

Socialinio tinklo teigimu, pranešimai pažymėti spalio 27–lapkričio 11 dienomis, savaitę iki ir savaitę po JAV prezidento rinkimų, vykusių lapkričio 3 d., kuriuose demokratas Joe Bidenas nugalėjo dabartinį prezidentą Donaldą Trumpą.

Iš šių 300 tūkst. pažymėtų pranešimų 456 buvo paslėpti po įspėjimu, o vartotojai negalėjo spausti „patinka“, dalintis šiuo pranešimu ar komentuoti jo, teigė „Twitter“ teisės, politikos, pasitikėjimo ir saugumo padalinio direktorė Vijaya Gadde.

Pasak jos, 74 proc. žmonių, kurie matė galimai klaidinančius pranešimus, juos matė jau pažymėtus tam skirta žyma, o tokių pranešimų dalijimosi mastais sumažėjo 29 proc.

Rinkimų laikotarpiu „Twitter“ amerikiečių vartotojų puslapiuose skelbė pranešimus, skaitytus 389 mln. kartų, kuriuose „žmonėms priminta, kad rinkimų rezultatų skelbimas greičiausiai bus atidėtas, o balsavimas paštu yra saugus ir teisėtas“, pridūrė V. Gadde.

Po rinkimų žyma „potencialiai klaidinantis“ buvo pažymėta beveik pusė D. Trumpo pranešimų tviteryje, nes jis vis kartojo, be jokių įrodymų, kad laimėjo rinkimus, o pats rinkimų procesas neva buvo paženklinta plataus masto sukčiavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.