JAV skelbia palestiniečių vadovaujamą judėjimą „antisemitiniu“

JAV nuo šiol laikys tarptautinį gerai žinomą BDS judėjimą, kuris skatina įvairias boikoto formas prieš Izraelį ir siekia izoliuoti jį dėl jo elgesio su palestiniečiais, „antisemitiniu“, ketvirtadienį paskelbė JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo.

Pasak M. Pompeo, BDS (boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos) judėjimas yra „vėžys“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak M. Pompeo, BDS (boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos) judėjimas yra „vėžys“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2020, 12:51 PM

„Laikysime pasaulinę BDS kampaniją antisemitine“, – po Jeruzalėje įvykusio susitikimo su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu sakė M. Pompeo.

Pasak M. Pompeo, BDS (boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos) judėjimas yra „vėžys“, ir JAV nustos finansuoti su šiuo palestiniečių vadovaujamu judėjimu susijusias grupes.

B. Netanyahu padėkojo M. Pompeo ir kadenciją baiginėjančiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui už jų beprecedentę paramą per pastaruosius ketverius metus, įskaitant teisinio Izraelio bendruomenių Judėjoje ir Samarijoje statuso pripažinimą.

Izraelio premjeras turėjo omenyje prieš metus M. Pompeo paskelbtą pareiškimą, kad Vašingtonas nebelaiko Izraelio gyvenviečių okupuotame Vakarų krante neteisėtomis. M. Pompeo tada teigė, kad JAV padarė išvadą, jog Izraelio civilių gyvenviečių kūrimas Vakarų krante pats savaime neprieštarauja tarptautinei teisei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.