Oficialu: J. Bidenas valstybės sekretoriumi pasirinko A. Blinkeną

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas valstybės sekretoriumi skirs patyrusį diplomatą Anthony‘į Blinkeną, o buvęs valstybės sekretorius Johnas Kerry‘is taps jo įgaliotiniu klimato klausimais. Tai pirmadienį paskelbė J. Bideno komanda.

Joe Bidenas.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Joe Bidenas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Joe Bidenas.
Joe Bidenas.
Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-11-23 21:03, atnaujinta 2020-11-23 21:57

Vadovauti Krašto saugumo departamentui pasirinktas Alejandras Mayorkasas. Tai pirmas kartas, kai šio departamento, kuris atsakingas ir už imigraciją, vadovu skiriamas iš Lotynų Amerikos kilęs pilietis.

Buvusi Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vado pavaduotoja Avril Haines, be to, taps pirmąja moterimis JAV istorijoje, kuriai patikėtos žvalgybos direktorės pareigos, pranešė J. Bideno komanda. Ji ateityje koordinuos visų JAV žvalgybos institucijų darbą. Komanda, be to, pirmadienį patvirtino, kad 43-ejų Jake‘as Sullivanas taps J. Bideno patarėju nacionalinio saugumo klausimais. Jis jau buvo J. Bideno saugumo patarėjas, kai šis užėmė viceprezidento postą. Karjeros diplomatė Linda Thomas-Greenfield atstovaus šaliai Jungtinėse Tautose.

JAV žiniasklaida jau prieš tai skelbė apie A. Blinkeno, J. Sullivano ir L. Thomas-Greenfield kandidatūras. Tačiau staigmena yra tai, kad buvęs diplomatijos vadovas J. Kerris paskirtas specialiuoju įgaliotiniu klimato klausimais. 76 metų politikas, kuris 2013-207 metais buvo JAV valstybės sekretorius, šiose pareigose priklausys Nacionalinei saugumo tarybai.

„Tai bus pirmas kartas, kai Nacionalinei saugumo tarybai priklausys specialiai už klimato kaitą atsakingas atstovas“, – teigė J. Bideno komanda. Taip išrinktasis prezidentas pabrėžia, kad klimato šilimas traktuojamas kaip „skubi Nacionalinės saugumo tarybos tema“.

J. Bideno administracijos kovai su klimato kaita vadovaus J. Kerry

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas toliau skiria žmones į savo nacionalinio saugumo ir užsienio politikos komandas.

Pirmadienį jis pranešė, kad būsimosios JAV administracijos pastangoms kovoti su klimato kaita vadovaus buvęs valstybės sekretorius Johnas Kerry.

Krašto saugumo sekretoriumi bus paskirtas 2013–2016 metais krašto saugumo sekretoriaus pavaduotoju dirbęs Alejandro Mayorkasas.

Išrinktasis prezidentas taip pat planuoja valstybės sekretoriumi paskirti patyrusį diplomatą ir ilgametį padėjėją Antony Blinkeną.

Nacionalinės žvalgybos direktore taps buvusi Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovo pavaduotoja Avril Haines.

Visi jie yra buvusios Baracko Obamos ir J. Bideno administracijos veteranai, itin patyrę savo sričių specialistai.

„Mes neturime gaišti laiko, kai kalbama apie mūsų nacionalinį saugumą ir užsienio politiką“, – pareiškė J. Bidenas.

„Šie asmenys yra ir patyrę bei išbandyti krizių, ir inovatyvūs bei pasižymi gera vaizduote“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.