J. Bidenui pirmą kartą bus pateikta kasdienė žvalgybos ataskaita

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį pirmą kartą galės susipažinti su kasdien valstybės vadovui pateikiama svarbiausių įvykių ataskaita, įskaitant specialiųjų tarnybų informaciją, pranešė demokrato biuras.

 J. Bidenui pirmą kartą bus pateikta kasdienė žvalgybos ataskaita.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 J. Bidenui pirmą kartą bus pateikta kasdienė žvalgybos ataskaita.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-30 10:16

Ataskaitos pateikimas J. Bidenui yra įtrauktas į jo darbotvarkę. Vėliau yra numatytas išrinktojo prezidento susitikimas su savo patarėjais.

Praėjusią savaitę Baltieji rūmai davė leidimą išrinktajam prezidentui naudotis finansavimu ir kitais ištekliais, įskaitant prieigą prie žvalgybos informacijos.

JAV prezidentui kasdien pateikiama speciali ataskaita, parengta žvalgybos tarnybų. Joje įvardijamos pagrindinės grėsmės ir pateikiami žvalgybos duomenys.

Ataskaita pristatoma prezidentui, jo patarėjams nacionalinio saugumo klausimais ir Baltųjų rūmų darbuotojams. Paprastai žvalgybos tarnybų atstovai taip pat žodžiu informuoja apie rašytinėje ataskaitoje esančią informaciją.

Anksčiau kadenciją baigiantis prezidentas Donaldas Trumpas, atkakliai bandantis užginčyti J. Bideno pergalę rinkimuose, blokavo jo prieigą prie šių ataskaitų. Demokrato komandos atstovai sakė, kad prieigos prie žvalgybos duomenų blokavimas kelia grėsmę šalies nacionaliniam saugumui.

„Faktas, kad neturime prieigos prie naujausių įslaptintų duomenų ar slaptos informacijos iš tiesų kelia grėsmę Amerikos žmonių interesams nacionalinio saugumo srityje“, – yra sakęs J. Bideno valdžios perėmimo komandos vadovas Yohannesas Abrahamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.