Kinijoje dėl pražūtingo sprogimo chemijos gamykloje nuteisti 53 žmonės

Kinijos teismas pirmadienį pasiuntė už grotų 53 asmenis, pripažinęs juos kaltais dėl virtinės kaltinimų, tarp jų kyšininkavimo ir aplaidumo, susijusių su pernai vienoje chemijos gamykloje šalies rytuose įvykusiu sprogimu, pareikalavusiu 78 gyvybių.

 Kinijoje dėl pražūtingo sprogimo chemijos gamykloje nuteisti 53 žmonės.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kinijoje dėl pražūtingo sprogimo chemijos gamykloje nuteisti 53 žmonės.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2020, 4:08 PM

2019-ųjų kovą Dziangsu provincijoje driokstelėjęs sprogimas buvo viena didžiausių pramoninių avarijų Kinijoje pastaraisiais metais. Po nelaimės ta gamykla buvo uždaryta.

Chemijos įmonės „Tianjiayi Chemical“ vadovams ir darbuotojams teismas skyrė laisvės atėmimo bausmes nuo pusantrų iki 20 metų, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Įkalinimo bausmės buvo skirtos ir keliems vietos valdžios pareigūnams.

Dziangsu provincijos Jančengo miesto teismas nusprendė, kad įmonė sąmoningai gamino ir sandėliavo pavojingas chemines medžiagas bei atliekas, nors „sandėliavimo patalpos neatitiko saugos reikalavimų“.

Teismas taip pat nustatė, kad šešios vietos vyriausybės agentūros, tarp jų miesto aplinkos apsaugos institucija, klastojo dokumentus, kad nuslėptų „Tianjiayi Chemical“ veiklos keliamą grėsmę. Už tai kai kurie pareigūnai gavo kyšių.

Sprogimas driokstelėjo kilus gaisrui trąšų fabrike, veikusiame didesniame chemijos pramonės komplekse. Galingas sprogimas išdaužė net už 4 km nuo nelaimės vietos esančių pastatų langus.

Kinijoje mažai paisoma saugos taisyklių, todėl čia gana dažnai nutinka pramoninių avarijų.

2015 metų rugpjūtį per du galingus sprogimus šiaurinio Tiandzino uostamiesčio pramonės zonos sandėlių komplekse, kur buvo laikomos pavojingos cheminės medžiagos, žuvo 173 žmonės, dar apie 800 buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.