Viskonsine atliktas balsų perskaičiavimas patvirtino J. Bideno pergalę

Viskonsinas sekmadienį baigė JAV prezidento rinkimų balsų perskaičiavimą, patvirtinusį demokrato Joe Bideno pergalę prieš kadenciją baigiantį prezidentą Donaldą Trumpą šioje rinkimų baigčiai svarbioje valstijoje.

 Deino apygarda buvo antroji ir paskutinė, perskaičiavusi balsus. Ji pranešė, kad po perskaičiavimo D. Trumpas papildomai gavo 45 balsus.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Deino apygarda buvo antroji ir paskutinė, perskaičiavusi balsus. Ji pranešė, kad po perskaičiavimo D. Trumpas papildomai gavo 45 balsus.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2020, 8:50 AM

Dar neprasidėjus balsų perskaičiavimui D. Trumpas pažadėjo užginčyti jo baigtį teisme.

Deino apygarda buvo antroji ir paskutinė, perskaičiavusi balsus. Ji pranešė, kad po perskaičiavimo D. Trumpas papildomai gavo 45 balsus.

Milvokis, dar viena didelė ir itin liberali apygarda, surengusi balsų perskaičiavimą, už kurį D. Trumpas sumokėjo 3 mln. dolerių (2,52 mln. eurų), savo rezultatus pranešė penktadienį. Remiantis jais, J. Bidenas papildomai gavo 132 balsus.

Bendrai perskaičiavimas abiejose apygardose labai nežymiai – 87 balsais – pakeitė J. Bideno atotrūkį nuo D. Trumpo, kurį sudaro maždaug 20 600 balsų.

„Kaip jau sakėme, perskaičiavimas tik dar kartą patvirtino Joe Bideno pergalę Viskonsine“, – sakė Danielle Melfi, vadovavusi demokrato kampanijai šioje valstijoje.

D. Trumpo rinkimų kampanijos atstovė Jenna Ellis išplatintame pranešime nurodė, kad balsų perskaičiavimas Viskonsine „iškėlė rimtų klausimų“, ar balsalapiai teisėti. Tačiau ji nepateikė jokių konkrečių detalių savo pareiškimui pagrįsti.

„Kaip sakėme nuo pat pradžių, norime, kad būtų suskaičiuoti visi teisėti – ir tik teisėti – balsai, ir toliau sieksime įgyvendinti savo pažadą Amerikos žmonėms kovoti su laisvus ir sąžiningus rinkimus“, – sakė J. Ellis.

Prognozuota, kad baigus balsų perskaičiavimą D. Trumpas kreipsis į teismą, nors iki šiol nėra buvę precedento, kad būtų atmesta tokia įtikinama pergalė kaip iškovota J. Bideno. Respublikono rinkimų štabas bando užginčyti tūkstančius paštu atiduotų balsų, ir dar nepasibaigus perskaičiavimui D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad pateiks skundą teismui.

„Perskaičiavimu Viskonsine siekiama ne nustatyti skaičiavimo klaidas, bet rasti žmones, balsavusius neteisėtai, ir kai perskaičiavimas bus baigtas, galbūt pirmadienį arba antradienį, dėl to bus kreiptasi į teismą, – parašė D. Trumpas tviteryje šeštadienį. – Aptikome daug neteisėtų balsų. Sekite naujienas!“

Antradienis yra galutinis terminas rezultatams patvirtinti. Rezultatus tvirtina dvipartinės Viskonsino rinkimų komisijos pirmininkė, kuri yra demokratė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.