Trys JAV eksprezidentai televizijos eteryje ragins skiepytis nuo COVID-19

Buvę JAV prezidentai Barackas Obama, Billas Clintonas ir George'as W. Bushas dalyvaus televizijos laidoje, kurioje ragins amerikiečius skiepytis nuo koronavirusinės infekcijos, pranešė televizija CNN.

Buvę JAV prezidentai Barackas Obama, Billas Clintonas ir George'as W. Bushas dalyvaus televizijos laidoje, kurioje ragins amerikiečius skiepytis nuo koronavirusinės infekcijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Buvę JAV prezidentai Barackas Obama, Billas Clintonas ir George'as W. Bushas dalyvaus televizijos laidoje, kurioje ragins amerikiečius skiepytis nuo koronavirusinės infekcijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2020, 1:12 PM

„Galų gale galiu pasisakyti eteryje arba nufilmuoti vakcinacijos procesą, kad žmonės žinotų, kad aš pasitikiu mokslu“, – sakė B. Obama.

G. W. Busho biuro vadovas Freddy Fordas savo ruožtu pranešė, kad buvęs prezidentas kreipėsi vyriausiąjį užkrečiamųjų ligų specialistą Anthony Fauci ir Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu darbo grupės koordinatorę Deborah Birx, klausdamas, kaip galėtų padėti didinti amerikiečių pasitikėjimą vakcina.

B. Clintono atstovai taip pat pranešė, kad eksprezidentas sutiko televizijos tiesioginio eterio metu pasiskiepyti nuo COVID-19.

Lapkričio 20 dieną Vokietijos farmacijos bendrovė „BioNTech“ ir jos partnerė JAV „Pfizer“ pateikė prašymą JAV maisto ir vaistų administracijai (FDA) dėl leidimo naudoti jų sukurtą vakciną nuo COVID-19 ekstremalios padėties sąlygomis. Prognozuojama, kad sprendimas turėtų būti priimtas po kelių savaičių.

Praėjusį mėnesį paskelbti plataus masto bandymų rezultatai parodė, kad vakcina yra saugi ir jos veiksmingumas siekia 95 procentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.