Paryžiuje minios žmonių protestavo dėl naujo saugumo įstatymo

Prancūzijos sostinėje Paryžiuje didžiulės minios žmonių rinkosi į protestą dėl policijos smurto ir prieštaringai vertinamo saugumo įstatymo.

Prancūzijos sostinėje Paryžiuje didžiulės minios žmonių rinkosi į protestą dėl policijos smurto ir prieštaringai vertinamo saugumo įstatymo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos sostinėje Paryžiuje didžiulės minios žmonių rinkosi į protestą dėl policijos smurto ir prieštaringai vertinamo saugumo įstatymo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2020, 5:13 PM, atnaujinta Dec 5, 2020, 5:15 PM

Demonstracija prasidėjo sostinės rytuose, pradėjus būriuotis jaunų žmonių ir profsąjungų atstovams, ketinusiems kartu žygiuoti Respublikos aikštės link.

Jie šūkavo „Macronai, užteks!“ ir „Ne – saugumo įstatymui, taip – socialiniam saugumui“.

Demonstraciją paragino surengti kelios profsąjungų, žurnalistų ir žmogaus teisių organizacijos.

Ji surengta praėjus savaitei po to, kai panašus nacionalinio masto protestas pritraukė apie 130 tūkst. žmonių, remdamasi turimais duomenimis, teigė Prancūzijos vidaus reikalų ministerija. Organizatorių teigimu, dalyvių skaičius galėjo siekti 500 tūkst.

Šeštadienio protestas rengiamas, praėjus kelioms dienoms po to, kai Prancūzijos vyriausybė paskelbė, kad pakoreguos prieštaringai vertinamą 24-ąjį naujojo saugumo įstatymo straipsnį, apribosiantį teisę filmuoti policijos pareigūnus.

Aktyvistai reikalauja visiško šio straipsnio panaikinimo. Įstatymo projekte taip pat įtraukiamos dar kelios prieštaringai vertinamos priemonės, kaip išplėstas policijos vykdomas vaizdo stebėjimas protestų metu, naudojant ir dronus.

Vyriausybės teigimu, siūlomas įstatymas labiau apsaugotų policijos pajėgas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį pranešė, kad kitų metų pradžioje bus sukurta internetinė platforma, kurioje žmonės galės pranešti apie, pavyzdžiui, policijos vykdomą diskriminaciją.

Kai kurios policininkų profsąjungos griežtai kritikavo tokį sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.