Popiežius: Kalėdos – vilties ženklas pandemijos sunkumų fone

Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė, kad Kalėdų laikotarpis suteikia vilties dabartinės koronaviruso pandemijos keliamų sunkumų fone.

 Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė, kad Kalėdų laikotarpis suteikia vilties dabartinės koronaviruso pandemijos keliamų sunkumų fone.  <br> PA Images/Scanpix nuotr.
 Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė, kad Kalėdų laikotarpis suteikia vilties dabartinės koronaviruso pandemijos keliamų sunkumų fone.  <br> PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2020, 5:10 PM, atnaujinta Dec 6, 2020, 5:37 PM

Sekmadienį laimindamas tikinčiuosius Pranciškus pažymėjo, kad praėjusią savaitę Šv. Petro aikštėje jau pastatyta Kalėdų eglė, o taip pat šalia jos statoma natūralaus dydžio prakartėlė. Rodydamas į eglę iš savo kambario lango popiežius sakė, kad tokie Kalėdų simboliai „yra vilties ženklai, ypač šiuo sudėtingu laikotarpiu“.

Pontifikas paragino tikinčiuosius prisiminti tikrąją Kalėdų prasme – Jėzaus gimimą – ir padėti tiems, kad labiausiai reikia pagalbos. „Nėra pandemijos, nėra krizės, kuri užgesintų šią šviesą“, – sakė jis.

Vatikanas kol kas dar nėra paskelbęs popiežiaus kalėdinės darbotvarkės, tačiau paprastai jis laiko šv. Mišias Kūčių vakarą, o pirmąją Kalėdų dieną laimina tikinčiuosius.

Vatikanas liturgines apeigas rengia be žmonių dėl COVID-19.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.