Šimtus žmonių guldo mįslinga liga: nesutariama dėl priežasties, o simptomai glumina

Bent vienas žmogus mirė ir 227 buvo paguldyti į ligoninę Andra Pradešo valstijoje Indijos pietuose.

Vienoje labiausiai koronaviruso paveiktų Indijos valstijų Andra Pradeše siaučia nauja nežinoma liga.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Vienoje labiausiai koronaviruso paveiktų Indijos valstijų Andra Pradeše siaučia nauja nežinoma liga.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2020, 1:00 PM, atnaujinta Dec 7, 2020, 2:40 PM

Atsakingi pareigūnai tiria ligos, savaitgalį pakirtusios Eluru miestą, priežastis.

Ligoniams pasireiškė įvairūs simptomai, pradedant pykinimu baigiant sąmonės praradimu, pasakoja vietiniai gydytojai.

Nereikia pamiršti, kad Indija vis dar kovoja su koronaviruso pandemija. Pagal atvejų skaičių šalis užima antrą vietą pasaulyje.

Andra Pradešas yra viena labiausiai paveiktų Indijos valstijų – registruota daugiau, nei 800 000 atvejų. Daugiau užsikrėtimų yra tik dviejose kitose valstijose.

Visgi kaltės dėl savaitgalį sunegalavusių žmonių negalima suversti COVID-19. Valstijos sveikatos ministras Alla Kali Krishna Srinivas praneša, kad visi šie ligoniai sulaukė neigiamų koronaviruso testų rezultatų.

„Tie, kurie jautėsi itin blogai, ypač vaikai, iš pradžių skundėsi perštinčiomis akimis, o tada jiems prasidėdavo staigus vėmimas“, – laikraščiui „The Indian Express“ pasakojo Eluru ligoninės atstovas.

Pranešama, kad 70 pacientų jau išrašyti, likusiems 157 vis dar reikalinga priežiūra ligoninėje.

Valstijos vyriausiasis ministras Jaganmohanas Reddy pasakoja, kad specialios medikų komandos yra siunčiamos į Eluru tirti ligos atsiradimo priežasties. J.Reddy planuoja apsilankyti mieste ir susitikti su pacientais bei jų šeimomis.

A.Srinivas pabrėžia, kad ligonių kraujo tyrimai neparodė jokios virusinės infekcijos.

„Mes atmetėme spėjimą, kad ligą galėjo sukelti vandens arba oro užterštumas, – teigė jis. – Tai kažkokia paslaptinga liga, ir tik laboratoriniai tyrimai padės sužinoti, kas tai.“

Vis dėlto, opozicinė „Telugu Desam“ partija ragina pradėti tyrimą, ar tikrai tarša nėra pagrindinė šios paslaptingos ligos priežastis.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.