Pareigūnai: su Rusija susiję programišiai surengė kibernetinę ataką prieš Norvegijos parlamentą

Programišių grupės APT28 ir „Fancy Bear“ galėjo surengti kibernetinę ataką prieš Norvegijos parlamentą šių metų rugpjūčio mėnesį. Tai antradienį pareiškė Norvegijos policijos saugumo tarnyba (PST).

 Programišių grupės APT28 ir „Fancy Bear“ galėjo surengti kibernetinę ataką prieš Norvegijos parlamentą šių metų rugpjūčio mėnesį. Tai antradienį pareiškė Norvegijos policijos saugumo tarnyba (PST).<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Programišių grupės APT28 ir „Fancy Bear“ galėjo surengti kibernetinę ataką prieš Norvegijos parlamentą šių metų rugpjūčio mėnesį. Tai antradienį pareiškė Norvegijos policijos saugumo tarnyba (PST).<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 2:16 PM

„Mūsų analizė rodo, kad operaciją tikriausiai surengė kibernetinės grupės, kurios atviruose šaltiniuose vadinamos APT28 ir „Fancy Bear“. Jos susijusios su Rusijos karine žvalgyba GRU, konkrečiau – su jos vyriausiuoju specialiųjų operacijų štabu“, – sakoma žinybos pranešime.

Rugsėjo 1 d. šalies parlamentas informavo patyręs kibernetinę ataką, per kurią nežinomi programišiai gavo prieigą prie kai kurių deputatų ir institucijos darbuotojų elektroninio pašto. Pasak parlamento administracijos vadovės Marianne Andreassen, „buvo imtasi skubių priemonių atakai sustabdyti“. Vėliau PST pranešė, jog bus aiškinamasi, ar su kibernetine ataka, surengta rugpjūčio 24 d., yra susijusi „kuri nors valstybė“.

Norvegijos užsienio reikalų ministrė Inė Eriksen Søreidė pareiškė, kad kibernetinę ataką prieš parlamentą surengė Rusija.

Rusijos ambasada tada teigė, kad Norvegijos kaltinimai Maskvos adresu yra provokacija. Savo ruožtu RF užsienio reikalų ministerija pareiškė, jog Norvegija nepateikė jokių įrodymų, kad Rusija susijusi su kibernetine ataka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę