Lenkiją sukrėtė Drakula praminto mediko istorija: pareigūnai aptiko itin šiurpių vaizdų

Ar galėjo 47 metų viengungis homoseksualus medikas Remigiuszas D. vaistais ligonius migdyti tam, kad gertų jų kraują ir prievartautų?

Vaizdai šokiravo net ir visko mačiusius pareigūnus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Vaizdai šokiravo net ir visko mačiusius pareigūnus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Dec 17, 2020, 1:12 PM, atnaujinta Dec 17, 2020, 2:20 PM

Tokius sukrečiančius klausimus visa Lenkija ėmė uždavinėti po to, kai į viešumą iškilo Vroclavo policijos pranešimas. Praėjusį penktadienį šio netoli Vokietijos esančio didmiesčio policininkus į vieno viešbučio kambarį iškvietė greitosios pagalbos medikai. Pastariesiems kilo įtarimų, jog Remigiuszas D. mirė nuo narkotikų perdozavimo. Gydytojus skubiai iškvietęs Remigiuszo D. partneris Robertas B. pasisakė, jog abu į veną susileido heroino, ir maldavo gelbėti blogai pasijutusį draugą.

Tačiau medikai pagelbėti niekuo nebegalėjo, o mirties aplinkybes tirti ėmę policininkai kaip įkalčius paėmė ir abiejų vyriškių telefonus. Juose esančius vaizdo įrašus ėmusį tikrinti teisėsaugininką netrukus ištiko šokas, ir šis skubiai pašaukė pagalbon kolegas.

Paskutiniuose darytuose vaizdo įrašuose Remigiuszas D. buvo įamžinęs savo lytinę sueitį su Robertu B. Jos pradžioje abu vyriškiai prasidūrė venas, ir gėrė vienas kito kraują bei juo tepėsi kūnus.

Kituose filmuose buvo įamžinta kruvinesnių bei nepaprastai sadistiškų orgijų su įvairiais partneriais. Labiausiai policininkus visgi sukrėtė tai, jog kai kuriuose filmukuose ir nuotraukose buvo įamžintos orgijos su paaugliais ir net 5-6 metų vaikais.

Kadangi nufilmuoti vaikai atrodė apduję ir net dėvėjo ligoninės pižamas, policininkams kilo įtarimai, jog Remigiuszas D. vaistais svaigino ir lytiškai išnaudojo savo prižiūrimus ligonius.

„Gyvenime teko regėti įvairių sukrečiančių vaizdų, tačiau tai, ką pamačiau tuose įrašuose, yra nenupasakojama, tai vaikų pornografija ir sadistinės kruvinos orgijos“, – dienraščiui „Gazeta Wyborcza“ pareiškė vienas tyrimą vykdančių policininkų.

Vroclavo prokuratūros atstovas spaudai Radoslawas Zarkowskis patvirtino faktą, jog mirusio gydytojo bei jo partnerio telefonuose buvo rasti sukrečiančių sueičių vaizdai. Prokuratūra tol kol vyks tyrimas įslaptino informaciją apie kitus filmuose įamžintus suaugusius asmenis.

Prokuratūra tuo pačiu atsisakė patvirtinti gandus, jog Remigiuszas D. buvo subūręs grupę pedofilų, kuriems leisdavo prievartauti savo ligonius. Nepaisant prokuratūros tylėjimo, žiniasklaida jau pakrikštijo Remigiuszą D. „Vroclavo Drakula“.

Žiniasklaida išsiaiškino, jog Remigiuszas D. užaugo be tėvo, o jį bei seserį užaugino mama, rusų kalbos mokytoja. Vaikinas baigė Lodzės karinės medicinos universitetą, po to dirbo kariuomenės gydytoju, vyko į karines misijas.

Vėliau Remigiuszas D. dirbo kriminalistinėje policijos laboratorijoje ir net slaptojoje Vidaus saugumo tarnyboje. Vyriškis garsėjo konfliktiniu charakteriu, ir pakeitė keliolika darboviečių.

Pastarąjį pusmetį Remigiuszas D. dirbo karinėje Vroclavo ligoninėje, ir prašėsi daug papildomų naktinių budėjimų. Bendradarbiai įtarinėjo, jog didelis darbo krūvis jam buvo reikalingas tam, kad užsidirbtų pinigų narkotikams, tačiau apie spėjamą priklausomybę jo niekas neapskundė.

Remigiuszas D. aplinkiniams sakė planuojantis įkurti privačią prieglaudą ligotiems ir varganiems žmonėms. Vyriškis per interviu spaudai teigė šeimos nesukūręs todėl, jog daug dirba ir keliauja po pasaulį.

Gydytojas savo hobiu vadino mylimo šuns dresiravimą, ir važinėjimą su juo į parodas. Socialiniuose tinkluose vyriškis neslėpė žavėjimosi okultizmu, o jo pasidarytos tatuiruotės liudijo simpatizavimą kraštutiniams dešiniesiems radikalams.

Intymių partnerių Remigiuszas D. kažkodėl prašydavo jį vadinti Luko vardu, ir neslėpė mėgstantis mušti, kankinti.

Skandalai dėl to, jog medikai seksualiai išnaudoja pacientus Lenkijoje nėra naujiena. Šį birželį Zabžo miesto prokuratūra už 26 pacienčių išprievartavimą ir priekabiavimą penkiolikai metų kalėti nuteisė ginekologą Monzerą M.

2009 metais dviem su puse metų kalėti buvo nuteistas urologas Slawomiras G. už dešimties pacienčių tvirkinimą ir šešiolikametės išprievartavimą prieš tai jai sugirdžius migdomųjų vaistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.