D. Trumpas sako, kad situacija dėl kiberatakos valdoma, nesureikšmina Rusijos vaidmens

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį pareiškė, kad situacija dėl niokojamos kibernetinės atakos prieš kai kurias Amerikos federalinės vyriausybės institucijas ir kitus taikinius visame pasaulyje yra „valdoma“, ir nesureikšmino savo paties administracijos vertinimo, kad už ją atsakinga Rusija.

D. Trumpas sako, kad situacija dėl kiberatakos valdoma, nesureikšmina Rusijos vaidmens.  <br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas sako, kad situacija dėl kiberatakos valdoma, nesureikšmina Rusijos vaidmens.  <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2020, 10:42 AM

„Man buvo suteikta visa informacija ir viskas yra gerai kontroliuojama“, – D. Trumpas parašė tviteryje savo pirmuose viešuose komentaruose apie ataką.

Prezidentas pridūrė, kad „Rusija, Rusija, Rusija yra prioritetinė giesmė, kai kas nors atsitinka“, ir nepateikdamas jokių įrodymų teigė, kad Kinija taip pat „gali“ būti įsitraukusi į šį reikalą.

D. Trumpo pareiškimas labai prieštaravo valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo diena anksčiau pateiktiems komentarams tiek dėl išpuolio šaltinio, tiek dėl jo sunkumo.

M. Pompeo teigė, kad ataka, kuri, kompiuterinio saugumo ekspertų teigimu, gali turėti toli siekiantį poveikį ir kurios išaiškinimas gali užtrukti ištisus mėnesius, „visiškai aiškiai“ buvo Rusijos darbas.

„Buvo dedamos reikšmingos pastangos panaudoti dalį trečiosios šalies programinės įrangos, kad į JAV vyriausybės sistemas būtų įdiegta [žalinga] programa“, – per radijo WMAL laidą „The Mark Levin Show“ sakė M. Pompeo, užsimindamas apie Teksase įsikūrusios bendrovės „SolarWinds“ programinę įrangą.

„Šios pastangos labai reikšmingos, ir, manau, dabar jau galime visiškai aiškiai pasakyti, kad šia veikla užsiėmė rusai“, – pridūrė diplomatijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.