D. Trumpas vetavo gynybos finansavimo projektą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vetavo didelės apimties gynybos finansavimo projektą, kurį trečiadienį jam išsiuntė Kongresas. Prezidentas skundėsi, kad projektas yra naudingas Rusijai ir Kinijai, taip pat prieštaraudamas siūlymui pervadinti kai kurias karines bazes.

AP/Scanpix nuotr.
AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2020, 9:46 AM

Vis dėlto abejuose Kongreso rūmuose šis projektas sulaukė pakankamai didelės balsų daugumos, kad prezidento veto teoriškai būtų atmestas.

740 mlrd. dolerių dydžio projektą skirti finansavimą karinėms pajėgoms 2021 m. prezidentas vetavo kitą dieną po to, kai suabejojo dar vienu 900 mlrd. dolerių dydžio ekonomikos skatinimo paketu ir apskritai vyriausybės finansavimu, nors prezidentui liko mažiau nei mėnuo kadencijos.

D. Trumpas Nacionalinės gynybos įgalinimo įstatymą (NDAA) kritikavo dėl to, kad juo nėra realizuojamas prezidento reikalavimas nutraukti socialinės žiniasklaidos bendrovių apsaugą, vadinamą 230 skirsniu – šis klausimas nėra susijęs su JAV gynybos departamentu. D. Trumpas tikino, kad be 230 skirsnio pakeitimų NDAA yra „dovana“ Kinijai ir Rusijai.

Jis taip pat prieštaravo NDAA įtvirtintam siūlymui pervadinti karines bazes, kurioms yra suteikti per pilietinį karą atsiskirti siekusios ir vergiją palaikiusios pietinės dalies generolų vardai. Prezidentas prieštaravo NDAA, kuris galėtų trukdyti smarkiai sumažinti JAV karių skaičių Vokietijoje, Afganistane ir kitose valstybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.