A. Navalno padėjėjai neteisėto patekimo į būstą byloje suteiktas liudytojos statusas

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkei Liubov Sobol dėl neteisėto patekimo į būstą iškeltoje baudžiamojoje byloje suteiktas liudytojos statusas, pranešė jos advokatas Vladimiras Voroninas.

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkei Liubov Sobol dėl neteisėto patekimo į būstą iškeltoje baudžiamojoje byloje suteiktas liudytojos statusas, pranešė jos advokatas Vladimiras Voroninas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkei Liubov Sobol dėl neteisėto patekimo į būstą iškeltoje baudžiamojoje byloje suteiktas liudytojos statusas, pranešė jos advokatas Vladimiras Voroninas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-25 13:44

„Taip, ji yra liudytoja. Apklausa tęsiama“, – penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatas.

Tyrėjai ketino gauti L. Sobol pažadą neskelbti proceso medžiagos, bet ji atsisakė pasirašyti susitarimą dėl neviešinimo, sakė V. Voroninas. JIs pridūrė, kad tyrimo veiksmai dėl L. Sobol vyks iki vakaro.

Advokatas taip pat nurodė, kad DNR testui buvo konfiskuoti L. Sobol batai.

„Interfax“ kol kas neturi oficialių teisėsaugos komentarų.

Anksčiau penktadienį FBK vadovas Ivanas Ždanovas pranešė, kad rusų pareigūnai pradėjo kriminalinį tyrimą L. Sobol atžvilgiu dėl būsto neliečiamybės pažeidimo panaudojant smurtą ar grasinant jį panaudoti.

A. Navalnas ryte pranešė, jog jam apgaule privertus vieną saugumo agentą prisipažinti, kad šią vasarą jį nunuodyti bandė Federalinė saugumo tarnyba (FSB), policija anksti penktadienį surengė kratą jo padėjėjos L. Sobol bute ir ją sulaikė.

44 metų A. Navalnas pirmadienį paskelbė, kad pats paskambino FSB cheminių ginklų ekspertui Konstantinui Kudriavcevui, prisistatė Kremliaus Saugumo Tarybos pareigūnu ir išgavo prisipažinimą, kad FSB rugpjūtį bandė jį nužudyti apnuodijusi jo apatinius drabužius.

33 metų L. Sobol pirmadienį buvo nuvykusi į butą Maskvoje, kuriame, kaip manoma, gyvena K. Kudriavcevas. Ji buvo sulaikyta ir daugiau kaip šešias valandas praleido policijos nuovadoje.

Tuo metu kalbėdamasi su naujienų agentūra AFP ji išreiškė susirūpinimą dėl galimo baudžiamojo tyrimo jos atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.