Irane sniego lavinos pareikalavo mažiausiai 10 alpinistų gyvybių

Irane, į šiaurę nuo sostinės Teherano esančiuose kalnuose, per pūgas ir nuslinkusias sniego lavinas žuvo mažiausiai 10 alpinistų.

 Irane, į šiaurę nuo sostinės Teherano esančiuose kalnuose, per pūgas ir nuslinkusias sniego lavinas žuvo mažiausiai 10 alpinistų.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Irane, į šiaurę nuo sostinės Teherano esančiuose kalnuose, per pūgas ir nuslinkusias sniego lavinas žuvo mažiausiai 10 alpinistų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2020, 9:45 AM

Irano Raudonasis Pusmėnulis sekmadienį patvirtino, kad per pastarąsias keturias dienas Elburso kalnuose rasta 10 alpinistų kūnų. Neatmetama, kad po sniegu gali būti daugiau žmonių kūnų.

Sekmadienį Raudonasis Pusmėnulis pratęs gelbėjimo ir paieškos darbus.

Elburso kalnai mėgstami alpinistų ir slidininkų. Kaip teigia žiniasklaida, ketvirtadienį – savaitgalio pradžioje Irane – šalies alinistus užklupo smarkios pūgos, kas yra neįprasta šiuo metų laiku šalyje.

Dėl gausaus snygio nuslinko dvi lavinos ir palaidojo beveik 100 alpinistų. 80 iš jų buvo išgelbėti, 10 – žuvo, o dar 10-ies žmonių tebeieškoma.

Žiniasklaida nurodo, kad tarp žuvusiųjų – buvęs naujienų agentūros „Isna“ vadovas Mostafabas Fatemis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.