Latvijoje – griežčiausi ribojimai: Naujųjų metų naktį įves komendanto valandą

Latvijos vyriausybė pratęsė nepaprastąją padėtį iki vasario 7-osios ir įvedė komendanto valandą per Naujuosius metus

 Latvijoje – griežčiausi ribojimai: Naujųjų metų naktį įves komendanto valandą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Latvijoje – griežčiausi ribojimai: Naujųjų metų naktį įves komendanto valandą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2020, 8:21 PM, atnaujinta Dec 30, 2020, 4:26 PM

Nepaprastoji padėtis, kuri buvo įvesta Latvijoje dėl koronaviruso pandemijos, pratęsta iki vasario 7 d., o per Naujuosius metus ir stačiatikių Kalėdas galios komendanto valanda.

Tokį sprendimą trečiadienį per skubiai sušauktą posėdį priėmė šalies vyriausybė.

Pagal šį sprendimą, visi Latvijos gyventojai gruodžio 30-sausio 4 d. d., taip pat sausio 8-9 d. d. nuo 22 val. iki 5 val. turės būti namuose.

„Per Naujuosius metus, taip pat per kitas poilsio dienas prašome likti namuose kartu su savo artimaisiais, neiti į svečius ir nepriimti svečių, o naktį laikytis „sėdėjimo namuose“ režimo. Covid-19 tebeplinta, todėl išnaudokime visas galimybes apriboti jo plitimą, laukdami 2021-ųjų“, – paragino šalies gyventojus vyriausybė savo „Twitter“ paskyroje.

Kaip pranešė Valstybės kanceliarija, palikti gyvenamąją vietą galiojant komendanto valandai galima tik neatidėliotinais atvejais. Su savimi reikia turėti pasą arba tapatybės kortelę, judėjimo priežastis patvirtinantį dokumentą su gyvenamosios vietos ir paskirties punkto adresais.

Judėjimo naktį nustatytomis valandomis apribojimai nebus taikomi žmonėms, vykstantiems į darbą, tarnybos vietą ir atgal į namus, dirbantiems ir einantiems tarnybines pareigas. Šis reikalavimas taip pat nebus taikomas, jeigu reikia medicinos pagalbos, veterinaro pagalbos augintiniams arba visą parą dirbančios vaistinės paslaugų.

Komendanto valandos galiojimo dienomis parduotuvės, visuomeninio maitinimo ir aptarnavimo sferos įmonės turi baigti darbą ne vėliau kaip 21 val., kad darbuotojai spėtų laiku pasiekti namus. Apribojimų laikymąsi kontroliuos Valstybės policija, kuriai padės nacionalinių ginkluotųjų pajėgų kariškiai ir savanoriai.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Latvijoje buvo užfiksuotas kovo 2 d. Nuo to laiko šalyje Covid-19 diagnozuotas 39 043 žmonėms, mirė 626 infekuotieji.

Latvija nuo sausio 2 dienos atnaujins keleivių skrydžius į ir iš JK

Latvijoje nuo sausio 2 dienos, šeštadienio, bus vėl leidžiami keleivių skrydžiai tarp Latvijos ir Jungtinės Karalystės (JK), naujienų agentūrai BNS pranešė Civilinės aviacijos agentūra (CAA).

Visgi agentūra atkreipė dėmesį, kad patys keleiviai turės kreiptis į oro linijų bendroves, kad sužinotų, kada tiksliai jos planuoja atnaujinti tiesioginius skrydžius.

Kartu CAA taip pat priminė, jog naktį iš gruodžio 31 į sausio 1 dieną baigsis JK pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) procesas.

Visgi JK išstojus iš ES, Rygos tarptautiniame oro uoste neįvyks oro uosto procedūrų pokyčių keleivių atžvilgiu. 

JK jau nepatenka į Šengeno šalių sąrašą, todėl į šalį vykstantiems keleiviams taikoma pasienio patikros procedūra, o saugumo reikalavimus nustato tarptautiniai standartai, kurie yra vienodi tiek Latvijai, tiek Jungtinei Karalystei.

Kaip buvo pranešta, atsižvelgdama į pranešimus apie naują COVID-19 atmainą, plintančią Jungtinėje Karalystėje, Latvija, kaip ir kitos Europos šalys, uždraudė keleivių skrydžius tarp dviejų šalių nuo gruodžio 21 iki sausio 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?