Iranas išmokės po 150 tūkst. dolerių numušto Ukrainos lėktuvo keleivių šeimoms

Irano ministrų kabinetas pritarė pasiūlymui išmokėti 150 tūkst. dolerių (122 tūkst. eurų) kompensacijas Ukrainos lėktuvo, kuris per klaidą buvo numuštas Teherano apylinkėse, katastrofos aukų šeimoms.

 Irano ministrų kabinetas pritarė pasiūlymui išmokėti 150 tūkst. dolerių kompensacijas Ukrainos lėktuvo katastrofos aukų šeimoms.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Irano ministrų kabinetas pritarė pasiūlymui išmokėti 150 tūkst. dolerių kompensacijas Ukrainos lėktuvo katastrofos aukų šeimoms.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2020, 3:51 PM

Tai trečiadienį pranešė Irano viceprezidentė teisės klausimams Laya Joneidi.

„Vyriausybė išmokės po 150 tūkst. dolerių arba ekvivalentišką sumą eurais kiekvienos aukos šeimai, kai tik lėšos bus skirtos remiantis pranešimais ir dokumentais, – cituoja pareigūnę naujienų agentūra IRNA. – Išmokėti pinigus įpareigota Kelių ir miestų plėtros ministerija. Tai turi būti padaryta iki incidento pirmųjų metinių. Irano vyriausybė išmokės kompensacijas, nepaisydama žuvusių keleivių rasės ar tautybės ir laikydamasi tarptautinių normų“.

Anksčiau trečiadienį Ukrainos URM vadovas Dmytro Kuleba pareiškė, jog Kijevui kol kas taip ir nepavyko gauti iš Irano techninės ataskaitos apie katastrofą, o poslinkių derybose nėra.

Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvas „Boeing-737“ sudužo sausio 8 d. vos pakilęs iš Teherano oro uosto. Incidento metu žuvo 176 žmonės: Afganistano, Didžiosios Britanijos, Irano, Kanados, Švedijos, Ukrainos ir Vokietijos piliečiai.

Sausio 11 d. naujienų agentūra ISNA išplatino Irano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pareiškimą, kuriame sakoma, kad Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvas buvo numuštas prie Teherano „dėl netyčinės žmogiškosios klaidos“. Anot pareiškimo autorių, laineris atsidūrė netoli vieno iš svarbių Irano revoliucinės gvardijos karinių objektų, be to, savo forma ir skrydžio aukščiu orlaivis „buvo panašus į priešo objektą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.