Po Norvegijoje įvykusios žemės nuošliaužos į dingusiųjų sąrašą įrašyta ir lietuvė Per paieškas aptikti dvejų žmonių palaikai

Norvegijoje žemės nuošliaužos vietoje tarp dingusiųjų yra ir 49 metų Lietuvos pilietė Rasa Lasinskienė, BNS informavo užsienio reikalų ministro atstovė.

Norvegijoje žemės nuošliaužos vietoje tarp dingusiųjų yra ir 49 metų Lietuvos pilietė Rasa Lasinskienė.<br>NTB/Scanpix nuotr.
Norvegijoje žemės nuošliaužos vietoje tarp dingusiųjų yra ir 49 metų Lietuvos pilietė Rasa Lasinskienė.<br>NTB/Scanpix nuotr.
Norvegijoje žemės nuošliaužos vietoje tarp dingusiųjų yra ir 49 metų Lietuvos pilietė Rasa Lasinskienė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Norvegijoje žemės nuošliaužos vietoje tarp dingusiųjų yra ir 49 metų Lietuvos pilietė Rasa Lasinskienė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-01-02 12:05, atnaujinta 2021-01-02 16:08

„Norvegijos policija oficialiai paskelbė dingusiųjų asmenų sąrašą. Jame yra ir Lietuvos pilietė Rasa Lasinskienė. Pareigūnai praneša, kad toliau vykdoma intensyvi paieška nelaimės vietoje“, – BNS teigė Vytautė Šmaižytė.

Pasak jos, Lietuvos ambasada Norvegijoje palaiko nuolatinį ryšį su vietos pareigūnais ir valdžios atstovais ir yra pasiruošusi reaguoti.

Trečiadienį vakare Norvegijos lietuvių bendruomenių grupėse pasirodė įrašai su pagalbos šauksmu. Pranešama, kad išėjus pavedžioti šunį Asko miestelyje nebegrįžo R.Lasinskienė.

Kaip nurodo Norvegijos dienraštis „Aftenpoften“, lietuvė kalbėjo su savo vyru, kai staiga ryšys nutrūko. Nurodama, jog nuo tada į moters telefoną prisiskambinti nėra galimybės ir jis išjungtas. 

Po nuošliaužos Norvegijoje aptikti dar vieno žmogaus palaikai

Nuošliaužos Norvegijoje aukų skaičius šeštadienį išaugo iki dviejų, kai gelbėtojai su šunimis aptiko dar vieno žmogaus kūną.

Asko kaime, esančiame 25 km atstumu į šiaurės rytus nuo sostinės Oslo, trečiadienio paryčiais nuslinko purvo nuošliauža ir įgriuvo žemė. Nuošliauža nusinešė ir užpylė namus.

Mažiausiai 10 žmonių buvo sužeisti po to, kai nuošliauža sugriovė devynis namus. Daugiau nei 1 000 žmonių buvo evakuoti iš nelaimės vietos.

Skelbiama, kad šiuo metu vis dar dingusiais laikomi aštuoni žmonės, tarp jų – dvejų ir 13 metų amžiaus vaikai.

Norvegijoje gelbėtojai penktadienį rado pirmosios aukos kūną ir tebeieško devynių kitų žmonių, įskaitant du vaikus, po purvo nuošliaužos, nušlavusios keletą namų viename kaime.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.