Japonijos premjeras sako svarstantis galimybę paskelbti Tokijo regione nepaprastąją padėtį

Japonijos ministras pirmininkas Yoshihide Suga pirmadienį pareiškė svarstantis galimybę paskelbti nepaprastąją padėtį Tokijo metropolinėje zonoje dėl „labai rimtos“ trečiosios koronaviruso epidemijos bangos.

 Japonijos ministras pirmininkas Yoshihide Suga pirmadienį pareiškė svarstantis galimybę paskelbti nepaprastąją padėtį Tokijo metropolinėje zonoje dėl „labai rimtos“ trečiosios koronaviruso epidemijos bangos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Japonijos ministras pirmininkas Yoshihide Suga pirmadienį pareiškė svarstantis galimybę paskelbti nepaprastąją padėtį Tokijo metropolinėje zonoje dėl „labai rimtos“ trečiosios koronaviruso epidemijos bangos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-04 08:44, atnaujinta 2021-01-05 11:03

Y. Suga taip pat sakė besitikįs, kad vakcinacijos kampanija Japonijoje prasidės vasario pabaigoje, pridurdamas, kad jis bus vienas pirmųjų paskiepytų žmonių šalyje.

Premjeras paragino tautiečius vengti nebūtinų išvykų ir nurodė, jog vyriausybė priims teisės aktus, kuriais bus baudžiamos įmonės, nepaisančios prašymų sutrumpinti darbo valandas ar užsidaryti, o tokių raginimų paisančioms kompanijoms – suteikiamos paskatos.

Be to, Y. Suga patikino, kad jo kabinetas tebėra įsipareigojęs šią vasarą surengti dėl pandemijos atidėtą 2020-ųjų Tokijo olimpiadą, pabrėždamas, jog šios žaidynės būtų „įrodymas, kad žmonija įveikė virusą“.

Y. Suga, pradėjęs eiti savo pareigas rugsėjį, vis labiau spaudžiamas dėl savo vyriausybės reakcijos į rekordinį naujų užsikrėtimo atvejų prieaugį.

Šeštadienį Tokijo gubernatorė Yuriko Koike drauge su dar trijų kaimyninių regionų vadovais paprašė centrinės vyriausybės įvesti nepaprastąją padėtį jų prefektūrose.

Tačiau vyriausybė lig šiol neskubėjo imtis priemonių, galinčių vėl įstumti į nuosmukį ekonomiką.

Vis dėlto Y. Suga pirmadienį sakė suprantantis, kad „reikalingas tvirtesnis signalas“.

„Nacionalinė vyriausybė svarstys galimybę paskelbti nepaprastąją padėtį“, – pažymėjo vyriausybės vadovas ir pridūrė, kad pirmenybė būtų teikiama priemonėms, kurios padėtų sumažinti užsikrėtimo riziką maitinimo įstaigose ir baruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.