Iš „Facebook“ įkūrėjo M. Zuckerbergo – griežta žinia D. Trumpui

Socialinį tinklą „Facebook“ valdanti bendrovė „neribotam laikui“ blokavo JAV prezidento Donaldo Trumpo prieigą prie šios platformos dėl jo pastangų kurstyti smurtą šalies sostinėje, ketvirtadienį pranešė „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas.

 Iš „Facebook“ įkūrėjo M. Zuckerbergo – griežta žinia D. Trumpui.<br> lrytas.lt montažas.
 Iš „Facebook“ įkūrėjo M. Zuckerbergo – griežta žinia D. Trumpui.<br> lrytas.lt montažas.
 M. Zukerbergas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M. Zukerbergas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 D.Trumpas.<br> Scanpix nuotr.
 D.Trumpas.<br> Scanpix nuotr.
Riaušės JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Riaušės JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Riaušės JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Riaušės JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Riaušės JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Riaušės JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 7, 2021, 6:42 PM, atnaujinta Jan 7, 2021, 7:13 PM

Trečiadienį buvo skelbta, kad D. Trumpo paskyra buvo užblokuota parai, bet vėliau M. Zuckerbergas savo feisbuko paskyroje nurodė, kad draudimas buvo pratęstas, nes D. Trumpo „naudojosi mūsų platforma smurtiniam maištui prieš demokratiškai išrinktą vyriausybę kurstyti“.

„Manome, kad rizika leisti prezidentui toliau naudotis mūsų paslauga šiuo laikotarpiu yra paprasčiausiai per didelė“, – rašė jis.

„Taigi, pratęsiame blokavimą, mūsų įvestą jo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyroms, neribotam laikui arba mažiausiai dviem savaitėms, kol bus užbaigtas taikus valdžios perdavimas“, – pridūrė M. Zuckerbergas.

Trečiadienį kadenciją baigiančio JAV lyderio paskyras blokavo visos pagrindinės socialinių tinklų platformos, D. Trumpui nesiliaujant skelbti melagingų pareiškimų apie neva suklastotą jo varžovo Joe Bideno pergalę lapkritį vykusiuose prezidento rinkimuose, taip pat dėl pasisakymų, pakursčiusių įtūžusius jo šalininkus šturmuoti Kapitolijaus kompleksą.

D. Trumpo mėgstamiausia platforma – „Twitter“ – blokavo jo paskyrą 12-ai valandų, bet ketvirtadienį vis dar nebuvo aišku, ar prieiga buvo atnaujinta.

Dalijimosi nuotraukomis platforma „Snapchat“ ketvirtadienį irgi patvirtino blokavusi prieigą D. Trumpui, tvyrant susirūpinimui dėl prezidento pavojingos retorikos.

Trečiadienį per prezidento neturinčią apsiaustį D. Trumpo šalininkai įsiveržė į Kapitolijų ir privertė įstatymų leidėjus sustabdyti posėdį, per kurį turėjo būti patvirtinta J. Bideno rinkimų pergalė. Vykstant šiems neramumams, policija nušovė vieną moterį, dar trys žmonės mirė laiku nespėjus suteikti medicinos pagalbos.

D. Trumpas, anksčiau trečiadienį kreipęsis į mitingo dalyvius ir paraginęs juos žygiuoti į Kapitolijų, vėliau per socialinius tinklus paskelbė vaizdo pranešimą, kuriame pakartojo nepagrįstus argumentus apie rinkimų klastojimą ir, kalbėdamas apie Kapitolijų apsiautusius žmones, pareiškė juos „mylintis“.

Platforma „YouTube“ šį įrašą pašalino, remdamasi savo politika, draudžiančia ginčyti rinkimų rezultatus.

„Twitter“ nurodė, kad D. Trumpo žinutės pažeidžia socialinio tinklo taisykles dėl pilietinio principingumo ir kad bet kokie tolesni pažeidimai „atves prie paskyros @realDonaldTrump nuolatinio įšaldymo“.

„Twitter“ informavo, kad D. Trumpo paskyra blokuojama 12 valandų ir kad „paskyra liks užrakinta“, nors kontroversiškos žinutės iš jos nebuvo pašalintos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.