Albanijoje išgelbėti valtimi Italiją bandę pasiekti 50 migrantų iš Sirijos

Albanijos kariuomenės ir policijos laivai išgelbėjo 50 pabėgėlių iš Sirijos, kurie nepalankiomis oro sąlygomis mėgino valtimi pasiekti Italiją, šeštadienį pranešė policija ir vietos žiniasklaida.

Penktadienio vakarą Albanijos pareigūnai aptiko pilną žmonių pripučiamą valtį Vjosės upės deltoje, maždaug 100 kilometrų į pietus nuo sostinės Tiranos.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Penktadienio vakarą Albanijos pareigūnai aptiko pilną žmonių pripučiamą valtį Vjosės upės deltoje, maždaug 100 kilometrų į pietus nuo sostinės Tiranos.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2021, 3:45 PM

Policijos pranešime sakoma, kad bendradarbiaujant su Italijos finansų policija penktadienio vakarą Albanijos pareigūnai aptiko pilną žmonių pripučiamą valtį Vjosės upės deltoje, maždaug 100 kilometrų į pietus nuo sostinės Tiranos. Laivelis ten buvo įstrigęs maždaug tris valandas dėl didelių bangų Adrijos jūroje.

Manoma, kad nė vienas pabėgėlis nedingo.

Prieš du dešimtmečius vietiniai kontrabandininkai šį kelią naudodavo vargingiems albanams padėti pasiekti Italiją.

Žiniasklaidos portalas „Balkanweb“ teigė, kad pabėgėliai aptikti tuomet, kai vienas iš 50 sirų migrantų grupės, kurioje buvo ir moterų bei vaikų, paskambino policijai ir pranešė, jog valtis įstrigo dėl blogų orų ir variklio gedimo.

Šešiolika migrantų, įskaitant tris vaikus, buvo hospitalizuoti.

Manoma, kad migrantai už neteisėtą pagalbą pasiekti Italiją sumokėjo po 2 000 eurų. Asmenų, organizavusių kelionę, policija nerado.

Albanija yra NATO narė nuo 2009 metų ir tikisi netrukus pradėti derybas dėl narystės Europos Sąjunga. Šalis bendradarbiauja su Europos pasienio agentūra FRONTEX, siekdama kontroliuoti savo pietines sienas su kaimynine Graikija, iš kurios atvyksta didžioji dalis migrantų.

Nors iki šiol Albanija nebuvo laikoma pagrindiniu migrantų tranzito keliu per Europą, nedidelės grupės kartais bando kirsti šią šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.