Artėjant JAV prezidento inauguracijai atsistatydino krašto saugumo sekretorius

Laikinasis JAV krašto saugumo sekretorius Chadas Wolfas pirmadienį paskelbė atsistatydinantis, didėjant susirūpinimui dėl galinčio prasiveržti smurto per ateinančią savaitę vyksiančią išrinktojo prezidento Joe Bideno inauguraciją.

Laikinasis JAV krašto saugumo sekretorius Chadas Wolfas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Laikinasis JAV krašto saugumo sekretorius Chadas Wolfas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2021, 8:06 AM

Ch. Wolfas, kurio Krašto saugumo departamentas (DHS) atsakingas už sausio 20 dieną vyksiančios ceremonijos apsaugą, atsistatydina nuo antradienio vidurnakčio, sakoma laiške, išplatintame šios agentūros darbuotojams.

Krašto saugumo sekretorius – jau trečias prezidento Donaldo Trumpo kabineto narys, pasitraukęs iš pareigų po praeitą savaitę įvykusio valstybės vadovo šalininkų įsiveržimo į Kapitolijų Vašingtone.

Ch. Wolfas, jau seniai esantis artimas D. Trumpo sąjungininkas, kitą dieną po Kapitolijaus šturmo pasmerkė šį „tragišką ir pasibjaurėtiną“ incidentą.

„Nuolat smerkiau politinį smurtą abiejose pusėse, ypač nukreiptą prieš teisėsaugą, dabar matome, kad kai kurie prezidento šalininkai naudojasi smurtu kaip priemone siekti politinių tikslų“, – pabrėžė jisd

Ch. Wolfo departamentas prižiūri daugelį federalinių teisėsaugos struktūrų, įskaitant Slaptąją tarnybą. Dar praeitą savaitę krašto saugumo sekretorius žadėjo pasilikti poste iki pat D. Trumpo administracijos darbo pabaigos sausio 20 dieną.

Tačiau kai jis sukritikavo įsiveržimą į Kapitolijaus kompleksą, Baltieji rūmai paskelbė, kad Ch. Wolfo kandidatūros nuolat užimti krašto saugumo sekretoriaus pareigas oficialus teikimas buvo atšauktas.

Kol kas neaišku, ar taip buvo padaryta dėl procedūrinių priežasčių, ar dėl Ch. Wolfo kritikos D. Trumpą palaikantiems protestuotojams.

Ch. Wolfas atsistatydino D. Trumpui ruošiantis antradienį vykti prie JAV ir Meksikos sienos ties Alamu Teksase apžiūrėti prezidento iniciatyva pastatytos fizinės sienos.

Įprastu atveju Ch. Wolfas per tokią kelionę lydėtų prezidentą.

Sausio 5-ąją Ch. Wolfas paskelbė, kad D. Trumpo nurodymu statoma 724 km ilgio siena jau yra užbaigta.

„Prezidentas Trumpas pradėjo darbą žadėdamas pastatyti užtvarą ir užtikrinti mūsų pietinės sienos saugumą. Šį pažadą jis išpildė“, – sakė krašto saugumo sekretorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.