Iš Lietuvos kančių Sausio 13-ąją tyčiojęsis A. Nevzorovas pakeitė plokštelę: liudininkai ragina pasakyti teisybę

Režisierius SauliuS Beržinis ragino sausio 13-ąją rašyti savo komentarus vienam iš dažniausiai paminėtų rusų – žurnalistui ir televizijos režisieriui Aleksandrui Nevzorovui. S.Beržinio teigimu, propagandinio Filmo „Naši“ kūrėjas dabar tapo ko ne visos progresyviosios Rusijos švyturiu. Kiekvieną trečiadienį Aleksandras Nevzorovas veda laidą radijo stotyje... „Echo Moskvy“. Laida vadinasi „Nevzorovskyje Sredy“ . Pasak S.Beržinio, ten jis demonstruoja radikaliai pažangias pažiūras, o tai, kaip jis tai pateikia yra „aukštasis pilotažas“.

 Išvakarės. Mėginant susikalbėti su Jedinstvo.<br> Z.Nekrošiaus nuotr.
 Išvakarės. Mėginant susikalbėti su Jedinstvo.<br> Z.Nekrošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2021, 9:20 PM, atnaujinta Jan 13, 2021, 9:24 PM

„Prieš trisdešimt metų Aleksandras Nevzorovas, tuometis sausio 13-osios galvažudžių Kremliaus desantininkų poeta dainius, išsivertęs kailį evoliucionavo į šiandienos progresyviosios antiputiniškos Rusijos trubadūrą. Likimo ironija, kad būtent šio trečiadienio vakarą internete pasirodė laida „Nevzorovskije sredy“, jo autorinė kassavaitinė Echo Moskvy“ laida. Ar paminėjo jis sukaktį dienų, kai pasauliui šmeižė mūsų laivės gynėjus? Nebloga buvo proga laidos metu Nevzorovui pasiųsti vieną kitą viešą komentarą“,– rašo S.Beržinis savo FB puslapyje.

S.Beržinis taip pat parašė ir savo kreipimąsi į A.Nevzorovą.

„Net nežinau kaip jaustis. Kito tokio radikalaus atsivertimo aš nežinau“,– sakė S.Beržinis portalui lrytas.lt. Jam nejauku tai girdėti, prisiminus garsųjį A.Nevzorovo filmą „Naši“, kurį net po 30 metų Lietuvoje prisimenama tik neigiamai.

Beje, neseniai savo interviu A.Nevzorovas apie filmą „Naši“ yra užsiminęs kad per jį susigadino savo reputaciją.

Prieš 30 metų S.Beržinis teigia sutikęs A.Nevzorovą. Sausio 12-ają jį ir operatorių Zacharijų Putilovą suėmė netoli karinio Šiaurės miestelio filmuojančius išvažiuojančią šarvuočių koloną ir uždarė Šiaurės miestelio kalėjime. Bevedant į kalėjimą jie pastebėję žmones su filmavimo kameromis, lakstančius su maskuojančios medžiagos uniformomis. Karininkas paklausė: „Gal norite pabendrauti su kolegomis?“

Žmogus, panašus į A.Navzorovą tuomet atsakė: „Net neobchodimosti“ (Nėra reikalo). Lietuvius išleido tik vakare, po pokalbio su generolus Uschopčiku. Paklausęs, kodėl jie filmavo šarvuočius ir išgirdęs, kad tai – žurnalistai jis pasakė: „Laikykite, kad šį kartą lengvai atsipirkote. jei nenorite turėti nemalonumų – sėdėkite namuose („ne vysovyvajtes iz doma“). Tuomet liepė kareiviui atnešti visą atimtą aparatūrą ir apšviesti visas juostas, o kameras ir fotoaparatus grąžino.

Žurnalistas ir kino režisierius Akeksandras Nevzorovas (g.1958) Lietuvai paskelbus Nepriklausomybę, rengė reportažus, liaupsinančiu Rygos ir Vilniaus omonininkų siautėjimus. Itin plačiai buvo tiražuojamas jo filmas „Naši“, Vėliau buvo Rusijos Dūmos deputatas. Aktyviai reiškėsi Estijoje 2007 metais per riaušes dėl Bronzinio kario skulptūros nukėlimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.