Minske antradienį sulaikyta 13 protestuotojų, sako milicija

Baltarusijos sostinės rajonuose antradienio vakarą rinkosi nedidelės gyventojų grupės su baltai raudonai balta simbolika, sulaikyta 13 žmonių, trečiadienį pranešė Minsko milicija.

Minsko milicija nurodė, kad toliau identifikuoja kitus asmenis, dalyvavusius protesto akcijoje, bet nesulaikytus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Minsko milicija nurodė, kad toliau identifikuoja kitus asmenis, dalyvavusius protesto akcijoje, bet nesulaikytus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2021, 5:29 PM, atnaujinta Jan 13, 2021, 5:30 PM

„Dėl dalyvavimo akcijose vakar buvo sulaikyta 13 žmonių, jie uždaryti į sulaikymo izoliatorių. Visi asmenys yra tikrinami“, – rašoma Minsko vykdomojo komiteto Vyriausiosios vidaus reikalų valdybos pranešime, paskelbtame šios žinybos „Telegram“ kanale. 

Pažymima, kad visi sulaikytieji „anksčiau ne kartą buvo traukti baudžiamojon ir administracinėn atsakomybėn“, taip pat ir už dalyvavimą antivyriausybiniuose protestuose.

Minsko milicija nurodė, kad toliau identifikuoja kitus asmenis, dalyvavusius protesto akcijoje, bet nesulaikytus. 

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Protesto akcijų dalyviai nepripažįsta rinkimų rezultatų ir laiko juos suklastotais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.