J. Bidenas prieš inauguraciją dalyvauja pamaldose katalikų bažnyčioje

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį, likus kelioms valandoms iki jo inauguracijos ceremonijos, atvyko į pamaldas vienoje bažnyčioje Vašingtone kartu su Kongreso lyderiais.

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas atvyko į pamaldas vienoje bažnyčioje Vašingtone kartu su Kongreso lyderiais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas atvyko į pamaldas vienoje bažnyčioje Vašingtone kartu su Kongreso lyderiais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 5:28 PM

J. Bidenas ir būsima pirmoji ponia Jill Biden atvyko į pamaldas Vašingtono Šv. Apaštalo Mato katedroje. Juos lydėjo išrinktoji viceprezidentė Kamala Harris ir jos vyras Dougas Emhoffas.

J. Bideno kvietimu prie pirmosios poros prisijungė abiejų pagrindinių JAV partijų lyderiai Kongrese, įskaitant keturis aukščiausio rango įstatymų leidėjus.

Tarp jų yra abu Senato lyderiai – respublikonas Mitchas McConnellas ir demokratas Čakas Schumeris, taip pat Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi ir Atstovų Rūmų respublikonų lyderis Kevinas McCarthy.

Daugelis ankstesnių JAV prezidentų buvo pasirinkę inauguracijos dieną dalyvauti pamaldose Šv. Jono episkopalinėje bažnyčioje, kartais dar vadinamoje „Prezidentų bažnyčia“. J. Bidenas yra antrasis Jungtinių Valstijų vadovas katalikas, o Šv. Mato bažnyčia yra Vašingtono katalikų arkivyskupo būstinė.

J. Bidenas ankstesnę naktį tradiciškai praleido prezidentiniuose svečių namuose „Blair House“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.