Pareigūnai sulaikė su El Chapo lygintą vieno didžiausių pasaulyje narkotikų sindikato vadą

Nyderlanduose policija sulaikė vieno didžiausių pasaulyje narkotikų sindikatų vadų, kuris yra ieškomas Australijoje.

 Australijos federalinė policija skelbia, kad Tse Chi Lop sekė daugiau kaip dešimtmetį, prieš jį sulaikant Šipolio oro uoste penktadienį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Australijos federalinė policija skelbia, kad Tse Chi Lop sekė daugiau kaip dešimtmetį, prieš jį sulaikant Šipolio oro uoste penktadienį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2021, 1:34 PM

Manoma, kad sulaikytasis Tse Chi Lop – Kinijoje gimęs kanadietis – yra vadeiva grupuotės pavadinimu Kompanija, kuri yra atsakinga už 57,5 mlrd. eurų vertės narkotikų rinką Azijoje.

Vienu labiausiai ieškomų asmenų pasaulyje laikomas Tse Chi Lop buvo sulaikytas Amsterdamo Šipolio oro uoste.

Dabar Australija bandys siekti jo ekstradicijos į šią šalį. Australijos federalinė policija tvirtina, kad Kompanija, kuri dar yra vadinama „Sam Gor“ sindikatu, yra atsakinga už 70 proc. į šalį patenkančių narkotikų.

56-erių Tse Chi Lop dėl narkotikų imperijos dydžio yra lyginamas su Meksikos narkotikų baronu Joaquinu Guzmanu, kuris geriau žinomas pravarde El Chapo.

Australijos federalinė policija skelbia, kad Tse Chi Lop sekė daugiau kaip dešimtmetį, prieš jį sulaikant Šipolio oro uoste penktadienį.

„Reuters“ 2019 metais paviešino specialų tyrimą apie Tse Chi Lop veiklą ir jį apibūdino kaip ieškomiausią žmogų Azijoje.

„Jį saugo tailandiečiai kikboksininkai. Jis skraido privačiu lėktuvu. Jis, policijos teigimu per vieną naktį Makao kazino yra pralošęs 66 mln. dolerių (54,2 mln. eurų)“, – rašo „Reuters“.

Naujienų agentūra cituoja Jungtinių Tautų duomenis, kurie rodo, kad vien iš metamfetamino prekybos narkotikų sindikatas 2018 metais galėjo uždirbti 14 mlrd. eurų.

Manoma, kad pastaraisiais metais Tse Chi Lop gyveno Makau, Honkonge ir Taivane.

Praėjusio amžiaus pabaigoje narkotikų baronas Jungtinėse Valstijose atliko 9 metų laisvės atėmimo bausmę už narkotikų platinimą.

Parengta pagal BBC, „Reuters“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.