Berlynas neįžvelgia tiesioginio ryšio tarp „Nord Stream 2“ temos ir situacijos dėl Navalno

Berlynas nemano, kad Rusijos antrojo eksporto dujotiekio „Nord Stream 2“ ir situacijos dėl Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno temos turi tiesioginį ryšį, pareiškė Vokietijos vyriausybės atstovas spaudai Steffenas Seibertas.

„Nėra jokio tiesioginio ryšio tarp situacijos dėl Navalno ir „Nord Stream 2“ projekto“, – žurnalistams pirmadienį Berlyne sakė S. Seibertas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Nėra jokio tiesioginio ryšio tarp situacijos dėl Navalno ir „Nord Stream 2“ projekto“, – žurnalistams pirmadienį Berlyne sakė S. Seibertas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2021, 2:59 PM, atnaujinta Jan 25, 2021, 3:34 PM

Jis pabrėžė, jog Vokietijos vyriausybės požiūris į „Nord Stream 2“ projektą nepasikeitė.

„Nėra jokio tiesioginio ryšio tarp situacijos dėl Navalno ir „Nord Stream 2“ projekto“, – pirmadienį Berlyne sakė S. Seibertas.

„Praėjusią savaitę kanclerė [Angela Merkel] kalbėjo apie „Nord Stream 2“ projektą, ir ji teigė, kad jos bendra pozicija nepasikeitė, tokia ir liko“, – pridūrė S. Seibertas.

Vokietijos kanclerė tvirtai teberemia šį kontroversišką projektą, nepaisydama griežtos kritikos savo šalyje ir už jos ribų.

Europos Parlamentas sausio 21-ąją priėmė rezoliuciją dėl į tėvynę grįžusio Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno suėmimo, kuria „ragina ES ir jos valstybes nares kritiškai persvarstyti bendradarbiavimą su Rusija įvairiose užsienio politikos platformose ir tokiuose projektuose kaip „Nord Stream 2“, kurio įgyvendinimą ES turėtų nedelsdama nutraukti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.