Estijoje prisaikdinta naujoji koalicinė vyriausybė

Estijos parlamente antradienį davė priesaiką premjerės Kajos Kallas vadovaujama naujoji koalicinė vyriausybė, anksčiau šį mėnesį dėl korupcijos skandalo žlugus ankstesniam ministrų kabinetui.

 Kaja Kallas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Kaja Kallas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 9:27 AM, atnaujinta Jan 26, 2021, 1:10 PM

K. Kallas žodžiu davė priesaiką, o paskui kabineto nariai pasirašė priesaikos tekstą, pranešė vyriausybės kanceliarija.

Ekonomikos reikalų ir infrastruktūros ministras Taavi Aasas, besiizoliuojantis, nes turėjo glaudžių kontaktų su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu, tekstą pasirašė skaitmeniniu būdu.

Anksčiau antradienį K. Kaljulaid nutraukė ankstesnės centristo Juri Ratas vyriausybės įgaliojimus.

Prisaikdinus naująjį kabinetą, parlamente buvo surengta ceremonija, po kurios ministrai nuvyko į savo ministerijas, o premjerė – į savo rezidencija, Stenbocko namus.

Naujoji vyriausybė, kurioje dirbs Reformų partijos ir Centro partijos nariai, per savo pirmąjį posėdį, vyksiantį 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, aptars atsaką į koronaviruso epidemiją.

Naujosios vyriausybės nariai iš Reformų partijos yra jos pirmininkė K. Kallas, finansų ministrė Keit Pentus-Rosimannus, socialinės apsaugos ministrė Signe Riisalo, gynybos ministras Kalle Laanetas, kaimo reikalų ministras Urmas Kruuse, švietimo ir mokslo ministrė Liina Kersna, užsienio prekybos ir informacinių technologijų ministras Andresas Suttas, taip pat teisingumo ministrė Maris Lauri.

Centro partijos deleguoti ministrai yra aplinkos ministras Tonis Molderis, kultūros ministrė Anneli Ott, ekonomikos ir infrastruktūros ministras Taavi Aasas, viešojo administravimo ministras Jaakas Aabas, vidaus reikalų ministras Kristianas Jaani, sveikatos ir darbo ministras Tanelis Kiikas ir užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.