JK nuo pandemijos pradžios užfiksuota daugiau nei 100 tūkst. mirčių nuo COVID-19

Jungtinėje Karalystėje (JK) nuo pandemijos pradžios mirė daugiau nei 100 tūkst. žmonių, kuriems buvo patvirtintas koronavirusas, rodo antradienį paskelbti oficialūs duomenys.

Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>PA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>PA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 7:56 PM, atnaujinta Jan 26, 2021, 8:52 PM

Antradienį buvo užfiksuota 1 631 mirtis nuo COVID-19, bendras mirčių skaičius išaugo iki 100 162.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas teigė: „Mano mintys yra su kiekvienu mylimą žmogų praradusiu gyventoju – už šių širdį veriančių skaičių slypi draugai, šeimos nariai, kaimynai.“

Per parą JK taip pat buvo patvirtinti 20 089 užsikrėtimo COVID-19 atvejai, bendras užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje atitinka 3 689 746.

Ispanija pratęsė draudimą atvykti žmonėms iš JK

Ispanija antradienį iki vasario vidurio pratęsė draudimą į šalį atvykti žmonėms iš Jungtinės Karalystės (JK) dėl ten aptiktos naujos atmainos koronaviruso.

Draudimas atvykti oru ar jūra nebus taikomas Ispanijos piliečiams ir žmonėms, turintiems leidimą nuolat gyventi Ispanijoje, sakoma vyriausybės pranešime.

Kaip ir dauguma kitų Europos valstybių, Ispanija gruodžio pabaigoje įvedė kelionių apribojimų JK, ten aptikus sparčiau plintančios naujos atmainos koronavirusą.

Apribojimas, iš pradžių turėjęs galioti dvi savaites, pratęsiamas nebe pirmą kartą.

„Šiuo metu išlieka tam tikrų neaiškumų dėl naujosios atmainos SARS-CoV-2 paplitimo“, – sakoma pranešime.

Vyriausybės teigimu, epidemiologinė padėtis Didžiojoje Britanijoje vis blogėja, o Ispanijoje tuo pat metu daugėja užsikrėtimų tenykštės atmainos koronavirusu.

Iki šiol Ispanijoje iš viso užfiksuota apie 200 užsikrėtimo naujos atmainos koronavirusu atvejų, nors sveikatos tarnybų atstovai yra įspėję, kad atmaina gali itin smarkiai išplisti ir iki kovo tapti Ispanijoje vyraujančia atmaina.

Portugalijoje pastarąją parą užfiksuotas mirčių nuo koronaviruso skaičiaus antirekordas – 291

Portugalijoje pastarąją parą nuo koronaviruso sukeliamų komplikacijų mirė 291 žmogus – tai aukščiausias rodiklis nuo pandemijos pradžios šalyje. Iš viso Covid-19 aukomis jau tapo 11 012 portugalų. Tokius duomenis antradienį paskelbė šalies medicinos tarnybos.

Portugalijoje nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius pastarąją parą padidėjo 10 765 ir pasiekė 653 878.

Praėjusią savaitę Portugalijoje buvo užfiksuotas užsikrėtusiųjų skaičiaus paros prieaugio antirekordas – 14 647.

Indonezijoje nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius viršijo 1 mln.

Indonezijoje nuo pandemijos pradžios nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius viršijo 1 mln. Tai antradienį pranešė laikraštis „The Jakarta Globe“, remdamasis šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak leidinio, Indonezijos ligoninės perpildytos. Jose tiek daug pacientų, kad ten dažnai atsisakoma priimti net merdinčius žmones.

Ministerijos duomenimis, infekuotųjų skaičius Indonezijoje pasiekė 1 012 350, pastarąją parą naujų atvejų skaičius sudarė 13 094. Per pastarąsias 24 valandas šalyje Covid-19 aukomis tapo 336 žmonės, bendras mirčių skaičius pasiekė 28 468. Tai aukščiausi rodikliai nuo praėjusių metų kovo 2 d., kai buvo pranešta apie pirmąjį užsikrėtimo atvejį Indonezijoje.

Pagal koronaviruso plitimo spartą Indonezija dabar užima pasaulyje 19-ąją vietą.

Nuo pandemijos pradžios pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 100 mln. žmonių, per 2,1 mln. mirė.

Ispanijoje per parą infekuotųjų skaičius padidėjo 36,4 tūkst.

Ispanijoje nuo koronaviruso plitimo pradžios užfiksuota mažiausiai 2 629 817 užsikrėtimo atvejų. Tokius duomenis antradienį paskelbė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Pirmadienį žinyba informavo apie 2 593 382 infekuotuosius. Tad per dieną užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo 36 435.

Bendras koronaviruso aukų skaičius šalyje pasiekė 56 799. Ministerija nepateikia duomenų apie mirčių skaičių per pastarąsias 24 valandas, tik informuoja, kad per savaitę mirė 1 630 žmonių.

Spalio 25 d. Ispanijos vyriausybė vėl įvedė šalyje aukštesnio lygio parengties režimą, kurio galiojimas pratęstas iki ateinančių metų gegužės mėnesio. Gruodžio 27 d. Ispanijoje prasidėjo vakcinacijos kampanija.

Po Kalėdų infekcijos plitimo tempai šalyje vėl ėmė didėti, todėl įvairių regionų valdžia turėjo sugriežtinti ribojamąsias priemones.

Meksikos prezidentas sveiksta nuo COVID-19

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras „sėkmingai sveiksta“ nuo COVID-19, antradienį pranešė šalies vidaus reikalų ministrė.

A. M. L. Obradoras toliau eina savo pareigas iš oficialios rezidencijos, sakė Olga Sanchez, kuri šią savaitę pavaduoja 67-erių politiką kasdienėse jo spaudos konferencijose.

„Jis visą šį laiką karantinavosi. Jis yra stiprus ir sėkmingai sveiksta“, – sakė vidaus reikalų ministrė.

Ji reporteriams sakė, kad detalės apie lyderio sveikatos būklę yra konfidencialios, atsižvelgiant į jo, kaip valstybės vadovo, statusą.

Kairiųjų pažiūrų politikas, praeityje turėjęs širdies problemų ir kentęs nuo hipertenzijos, sekmadienį pranešė sulaukęs teigiamos COVID-19 diagnozės, tačiau sakė, kad junta tik nesunkius simptomus.

A. M. L. Obradoras pandemijos pradžioje buvo kaltinamas viruso grėsmės menkinimu ir pernelyg ilgu delsimu įvesti karantino apribojimų.

Jis nuolatos atsisakydavo dėvėti veido kaukę, išskyrus retus atvejus, pavyzdžiui, kai pernai liepą lankėsi Jungtinėse Valstijose.

Meksikoje, oficialiais duomenimis, nuo pandemijos pradžios patvirtinta apie 1,77 mln. COVID-19 atvejų ir daugiau kaip 150 tūkst. mirčių. Pagal pastarąjį rodiklį šalis užima ketvirtą vietą pasaulyje po JAV, Brazilijos ir Indijos.

Italijoje nustatyti 10 593 nauji COVID-19 atvejai, mirė 541 žmogus

Italijoje per praėjusią parą užfiksuoti 10 593 nauji COVID-19 atvejai ir dar 541 infekuoto paciento mirtis, antradienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Kaip rašo „Reuters“, ankstesnę parą šalyje buvo patvirtintas 8 561 infekcijos atvejis ir 420 mirčių.

Italijoje nuo protrūkio pradžios pernai vasarį dėl ligos komplikacijų iš viso mirė 86 422 pacientai. Šalis pagal šį skaičių užima antrą vietą Europoje ir šeštą – pasaulyje.

Ministerijos duomenimis, iki šios dienos Italijoje infekcija buvo diagnozuota 2,486 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.