Rūmai prezidentui neduoda ramybės, tačiau žmonės valdžiai turi pasiūlymų Daugėja spėlionių, kam iš tikrųjų priklauso žymusis pastatų kompleksas

Kremlius bando atsikratyti bet kokių sąsajų su Aleksejaus Navalno paviešinta informacija, kad Vladimiras Putinas ant Juodosios jūros kranto netoli Gelendžiko turi rūmus. Valdžiai pasiūlymų turi vietiniai žmonės.

Gelendžiko gyventojai paskelbė V.Putinui adresuotą peticiją.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr.
Gelendžiko gyventojai paskelbė V.Putinui adresuotą peticiją.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Maskva

2021-01-28 21:13

A.Navalno paviešintas filmas apie V.Putino rūmus sulaukė jau daugiau kaip 90 mln. peržiūrų, nors kiti šaltiniai teigia, kad tai peržiūrėjo jau daugiau žmonių, nei gyvena visoje Rusijoje.

Gelendžiko gyventojai paskelbė V.Putinui adresuotą peticiją, kurioje reikalauja visai sugriauti šį kompleksą, sumokėti baudą miesto iždui, atkurti iškirstas miško vietas ir visiems rusams suteikti galimybę vaikščioti šiuo mišku ir paplūdimiu.

Bet V.Putinas toliau tvirtina, kad su rūmais neturi nieko bendra – kompleksas nepriklauso nei jam, nei artimiems giminaičiams.

Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas teigia, kad žino tikruosius rūmų šeimininkus, tačiau jų vardų neatskleis, nes tai būtų nekorektiška.

Į skandalą įsitraukė ir Gelendžiko meras Aleksejus Bogodistovas, kuris paskelbė, kad nežino, kam priklauso šie rūmai, bet pažadėjo tai išsiaiškinti ir paprašyti suorganizuoti ekskursiją po rūmus, jeigu to norės pats valdų šeimininkas.

Prokremliškas žurnalistas Vladimiras Solovjovas televizijos „Rosija 1“ eteryje pareiškė, jog minėti rūmai nuo 2011 m. priklauso milijardieriui Aleksandrui Ponomarenkai. „Forbes“ jo turtą vertina 2,7 mlrd. eurų.

Bet spaudoje rašoma, kad A.Ponomarenka iš šių rūmų projekto pasitraukė dar 2016 m., o žmonių sąmonėje rūmai įsitvirtino kaip priklausantys V.Putinui.

„Tsargrad“ televizijoje pasirodė įdomus interviu su V.Putino biografu Aleksandru Korobko, kuris su britų žurnalistu Chrisu Hutchinsu 2015 m. išleido knygą apie Rusijos prezidentą.

A.Korobko pareiškė, kad V.Putino rūmai yra dovana lyderiui, kurią jam suteikė pagarbą parodyti norėję reikšmę praradę oligarchai. Jis patvirtino A.Navalno versiją, kad rūmai buvo kyšis valstybės vadovui.

Anot prezidento biografo, V.Putinas dovaną priėmė, bet galiausiai ja nepasinaudojo.

Iš tiesų po tokio skandalo rūmai Kremliui ir jų savininkams tapo lagaminu be rankenos: patogiai naudoti jų nepavyks, bet viską išmesti gaila.

Rusijos spauda primena, kad prezidentui šių rūmų net nereikia – jis turi mažiausiai 5 oficialias rezidencijas aplink Maskvą, Sankt Peterburgą ir prie Juodosios jūros bei dar 10 vilų kituose šalies regionuose.

Rūmų skandalas, nors dar nesibaigė, greičiausiai būtų tapęs dar didesnis, bet Rusijoje šiuo metu nėra rimtos organizuotos opozicijos, kuri paremtų A.Navalną. Bet Rusijoje ir toliau planuojami A.Navalno šalininkų protestai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.