Tailando bare dėl kovos su pandemija taisyklių pažeidimo sulaikyti 89 užsieniečiai

Populiarioje kurortinėje Tailando saloje policija surengė reidą dėl šventės viename bare, kur už kovos su pandemija taisyklių pažeidimą areštavo 89 užsieniečius, trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Populiarioje kurortinėje Tailando saloje policija surengė reidą dėl šventės viename bare, kur už kovos su pandemija taisyklių pažeidimą areštavo 89 užsieniečius, trečiadienį pranešė pareigūnai.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Populiarioje kurortinėje Tailando saloje policija surengė reidą dėl šventės viename bare, kur už kovos su pandemija taisyklių pažeidimą areštavo 89 užsieniečius, trečiadienį pranešė pareigūnai.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2021, 9:47 AM

Per antradienio vakaro reidą bare „Three Sixty Bar“ pietinėje Pangano saloje taip pat buvo sulaikyti 22 tailandiečiai, tarp jų baro savininkas ir du gėrimus pardavinėję žmonės, sakė provincijos imigracijos biuro vadovas pulkininkas Suparerkas Pankosolis.

Pasak jo, susibūrimas buvo neteisėtas pagal pernai kovą šalyje paskelbtą ekstremalią padėtį dėl koronaviruso pandemijos.

Areštuoti užsieniečiai yra iš daugiau kaip 10 šalių, įskaitant JAV, Didžiąją Britaniją, Šveicariją ir Daniją, sakė Suparerkas Pankosolis. Policijos paskelbtose reido nuotraukose matyti tamsi, sausakimša patalpa ir kasdieniškai apsirengę šventės dalyviai, beveik visi – su kaukėmis.

Pangano salą Surat Tanio provincijoje yra pamėgę jauni turistai, ji garsėja visą naktį trunkančiomis paplūdimių šventėmis. Tačiau Tailandas nuo balandžio iš esmės draudžia turistams atvykti į šalį.

Visame Tailande yra užregistruoti 15 465 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, įskaitant 29 atvejus Surat Tanyje. Tačiau 11 iš 29 Surat Tanio atvejų buvo išaiškinti pastarąjį mėnesį, šalyje vėl sparčiau plintant virusui.

Už ekstremalios padėties taisyklių pažeidimą gresia įkalinimas iki dvejų metų ir bauda iki 40 tūkst. batų (apie 1 tūkst. eurų). Baro savininkas ir darbuotojai taip pat gali būti apkaltinti Užkrečiamųjų ligų įstatymo pažeidimu, už kurį gresia įkalinimas vieniems metams ir bauda iki 100 tūkst. batų (2,75 tūkst. eurų).

Suparerkas Pankosolis sakė, kad areštuoti žmonės laikomi Pangano policijos nuovadoje, kur tyrėjai rengia dokumentus jiems apkaltinti.

Pareigūno teigimu, policija šventės planus susekė socialinėje žiniasklaidoje, kur baras reklamavo renginį savo penktosioms metinėms. Įėjimo bilietai kainavo 100 batų (2,7 euro).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.