Baltarusijos saugumo pajėgos atliko kratas dviejų naujienų portalų redakcijose

Du Gardino naujienų portalai penktadienį buvo apkaltinti ekstremistinės medžiagos saugojimu, jų redakcijose atliktos kratos.

 Du Gardino naujienų portalai penktadienį buvo apkaltinti ekstremistinės medžiagos saugojimu, jų redakcijose atliktos kratos.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Du Gardino naujienų portalai penktadienį buvo apkaltinti ekstremistinės medžiagos saugojimu, jų redakcijose atliktos kratos.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-29 14:17

„Šiuo metu Lenino rajono vidaus reikalų skyriaus pareigūnai, padedami OMON pareigūnų, tikrina Hrodna.life ir Newgrodno.by redakcijų patalpas, konfiskuojama abiejų redakcijų biuro įranga, kuri vėliau bus perduota ekspertizei“, – pranešė Gardino milicija.

Anot milicijos, per kratas redakcijose aptikta medžiagos ekstremistine pripažintos medžiagos. Abiem leidiniams iškeltos administracinės bylos.

„Kalbama apie vieno „Telegram“ kanalo, kurį 2020 metų spalį ir lapkritį Minsko Centrinio rajono teismas pripažino ekstremistiniu, medžiagos saugojimą“, – nurodoma pareiškime.

Pareigūnai pažymėjo, kad medžiaga buvo laisvai prieinama, o redakcijos turėjo pakankamai laiko pasirūpinti, kad savo veikla nepažeistų įstatymų. Milicijos duomenimis, abu portalai parengė pranešimų apie šią ekstremizmo bylą.

Redakcijoms gresia bauda iki 14 500 Baltarusijos rublių (4,6 tūkst. eurų), taip pat įrangos konfiskacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.