Kanada paragino Rusiją paleisti sulaikytus A. Navalnui palaikyti skirtų protestų dalyvius

Kanada sekmadienį paragino paleisti protestuotojus, sulaikytus Rusijoje per protestus, skirtus palaikyti Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.

Policija 44 metų A. Navalną sulaikė sausio 17 dieną viename iš Maskvos oro uostų, nepraėjus nė valandai po to, kai opozicionierius sugrįžo į Rusiją iš Vokietijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Policija 44 metų A. Navalną sulaikė sausio 17 dieną viename iš Maskvos oro uostų, nepraėjus nė valandai po to, kai opozicionierius sugrįžo į Rusiją iš Vokietijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2021, 11:25 PM, atnaujinta Jan 31, 2021, 11:26 PM

„Kanadą labai neramina masiniai sulaikymai ir jėgos panaudojimas prieš protestuotojus ir žurnalistus Rusijoje“, – tviteryje parašė užsienio reikalų ministras Marcas Garneau.

„Raginame Rusiją paleisti sulaikytuosius, laikytis tarptautinių įsipareigojimų ir saugoti žiniasklaidos laisvę“, – pridūrė ministras.

Rusijos policija keliuose miestuose sulaikė daugiau nei 4 800 žmonių.

JAV ir Europos Sąjunga pasmerkė masinius sulaikymus ir tai, ką JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pavadino „šiurkščia“ Rusijos taktika.

Policija 44 metų A. Navalną sulaikė sausio 17 dieną viename iš Maskvos oro uostų, nepraėjus nė valandai po to, kai opozicionierius sugrįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Kremliaus kritikas tvirtina, kad jį bandė nunuodyti Federalinė saugumo tarnyba (FSB) V. Putino nurodymu. Kremlius neigia bet kokį savo ryšį su šiuo incidentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.