Italija švelnina dėl koronaviruso įvestus suvaržymus, atidaromas Koliziejus

Italija pirmadienį sušvelnino dėl koronaviruso pandemijos įvestus suvaržymus daugelyje šalies regionų, atlaisvindama keliones ir leisdama dienomis dirbti barams, restoranams ir muziejams.

 Italija švelnina dėl koronaviruso įvestus suvaržymus, atidaromas Koliziejus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Italija švelnina dėl koronaviruso įvestus suvaržymus, atidaromas Koliziejus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2021, 5:25 PM

Apie švelninamus suvaržymus šalies vyriausybė paskelbė penktadienį, Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) ir kitiems ekspertams perspėjant, kad tai daryti dar anksti.

Dabar geltona spalva žymimai mažos rizikos zonai priskiriama 16 šalies sričių, nors penki regionai – pietiniai Sicilijos, Sardinijos ir Apulijos, centrinis Umbrijos ir Pietų Tirolis šalies šiaurėje – tebežymimi oranžine spalva.

Romoje, priklausančioje geltonai pažymėtai Lacijaus sričiai, duris lankytojams vėl atvėrė Koliziejus ir kitos turistinės įžymybės, tokios kaip Panteonas ar Borgezių galerija.

Vatikanas taip pat sušvelnino dėl koronaviruso taikytus apribojimus. Lankytojai vėl gali eiti į Vatikano muziejus ir Siksto koplyčią, kurie buvo uždaryti 88 dienas – ilgiausiai po Antrojo pasaulinio karo.

Tačiau muziejai atidaromi tik geltonai pažymėtose zonose ir tik darbo dienomis.

Oranžinėse zonose barai ir restoranai ir toliau tiekia maistą ir gėrimus tik išsinešimui, žmonės negali išvykti iš savo gyvenamųjų miestų, nebent darbo reikalais arba kitais neatidėliotinais tikslais. Muziejai taip pat lieka uždaryti.

Visoje šalyje nuo 22 val. iki 5 val. toliau galioja komendanto valanda. Reikalaujama, kad žmonės viešumoje laikytųsi fizinio atstumo ir dėvėtų apsaugines kaukes.

Italija yra viena labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusių šalių, kur registruota daugiau nei 2,5 mln. užsikrėtimo atvejų ir maždaug 88 500 mirčių nuo COVID-19. Sekmadienį šalyje buvo fiksuoti 11 252 nauji užsikrėtimo atvejai ir 237 mirtys.

Sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza pareiškė, kad kai kurių sričių priskyrimas „geltonajai“ zonai dar „nereiškia, kad pavojus praėjo“.

„Mums ir toliau reikia likti labai atsargiems, jeigu nenorime prarasti to, ką laimėjome paskutinėmis savaitėmis“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.