Netoli Maskvos miesto teismo prieš posėdį dėl A. Navalno sulaikomi žmonės

Netoli Maskvos miesto teismo, kur antradienį bus sprendžiama dėl opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno lygtinės bausmės pakeitimo realia laisvės atėmimo bausme, teisėsaugininkai tikslingai sulaiko žmones, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė liudininkai.

 Netoli Maskvos miesto teismo prieš posėdį dėl A. Navalno sulaikomi žmonės.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Netoli Maskvos miesto teismo prieš posėdį dėl A. Navalno sulaikomi žmonės.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2021, 10:49 AM

Pasak jų, į teismą vedančioje gatvėje ir prie metropoliteno stoties „Preobraženskaja ploščad“ jau sulaikyti ne mažiau kaip keturi žmonės.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė, kaip riaušėms pasirengusi policija areštuoja kelis žmones, o nepriklausoma stebėjimo grupė „OVD Info“ pranešė, kad buvo sulaikyti 24 žmonės, A. Navalno bendražygiams paraginus jo šalininkus rinktis prie teismo rūmų.

Prie pastato budi sustiprintos policijos ir Nacionalinės gvardijos pajėgos. Prie teismo gali patekti tik akredituoti žurnalistai, procesų dalyviai ir ambasadų automobiliai.

Aplinkiniai kiemai taip pat blokuoti, policininkai į juos įleidžia tik ten gyvenančius žmones.

Maskvos Simonovskio rajono teismas per išvažiuojamąjį posėdį Maskvos miesto teisme antradienį svarstys Rusijos federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) sostinės valdybos prašymą A. Navalno lygtinę bausmę pakeisti realia įkalinimo bausme, jam neįvykdžius teismo sprendimu skirtų įpareigojimų.

44 metų opozicionierius kaltinamas pažeidęs 2014 metais paskirtos lygtinės bausmės sąlygas, nes būdamas Vokietijoje, kur gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto jo apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, neatvykdavo dukart per mėnesį užsiregistruoti FSIN.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.