A. Navalno broliui pareikšti kaltinimai dėl epidemiologinių taisyklių pažeidimo

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno broliui Olegui trečiadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl sanitarinių ir epidemiologinių taisyklių pažeidimo per sausį Maskvoje vykusį antivyriausybinį protestą.

 ​Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno broliui Olegui trečiadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl sanitarinių ir epidemiologinių taisyklių pažeidimo per sausį Maskvoje vykusį antivyriausybinį protestą.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 ​Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno broliui Olegui trečiadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl sanitarinių ir epidemiologinių taisyklių pažeidimo per sausį Maskvoje vykusį antivyriausybinį protestą.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 8:46 AM

„Olegas kaltinamas kurstymu pažeisti sanitarines ir epidemiologines taisykles, dėl kurio kilo masinio žmonių užkrėtimo pavojus“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jo advokatas Nikosas Paraskevovas.

Trečiadienį taip pat pranešta, kad tokie patys kaltinimai pareikšti ir protestų grupės „Pussy Riot“ narei Marijai Aliochinai bei A. Navalno Maskvos biuro koordinatoriui Olegui Stepanovui.

Ši baudžiamoji byla buvo iškelta po sausio 23 dieną vykusių protestų prieš A. Navalno sulaikymą.

Daugelis kitų sulaikytų protestuotojų taip pat kaltinami kovos su koronaviruso pandemija taisyklių pažeidimais, smurtu prieš pareigūnus, viešosios tvarkos pažeidimais ar „chuliganizmu“.

Be O. Navalno, M. Aliochinos ir O. Stepanovo, tiriant baudžiamąją bylą dėl sanitarinių ir epidemiologinių taisyklių pažeidimo per sausio 23-iosios protestą taip pat buvo sulaikyti A. Navalno įsteigto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkė Liubov Sobol, gydytojų profsąjungos vadovė Anastasija Vasiljeva, A. Navalno atstovė Kira Jarmyš. Visiems jiems skirtas namų areštas.

Du praėjusius savaitgalius dešimtys tūkstančių žmonių Maskvoje ir kituose šalies miestuose protestavo prieš 44 metų A. Navalno sulaikymą. Policija per protestus areštavo tūkstančius žmonių.

A. Navalnas buvo sulaikytas Maskvos oro uoste sausio 17 dieną, nepraėjus nė valandai po to, kai sugrįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto jo apnuodijimo sovietų mokslininkų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Antradienį Maskvos teismas nusprendė, kad 44 metų kovos su korupcija aktyvistas turės už grotų praleisti dvejus metus ir aštuonis mėnesius, nes pažeidė 2014 metais lėšų grobstymo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.