Žiniasklaida: buvęs Lenkijos prezidentas L. Walasa nominavo A. Navalną Nobelio taikos premijai

Buvęs Lenkijos prezidentas ir Nobelio taikos premijos laureatas Lechas Walęsa pasiūlė įkalintą Rusijos disidentą Aleksejų Navalną kandidatu Nobelio taikos premijai gauti, ketvirtadienį pranešė Lenkijos dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

 Lechas Walesa.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Lechas Walesa.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 8:21 PM

Laiške Norvegijos Nobelio komitetui L. Walęsa pripažino A. Navalno „drąsą ir pastangas atskleisti korupciją, ginti politinę nuomonių įvairovę ir priešintis vis labiau autoritariniam Rusijos režimui.“

„Navalnas kovoja prieš totalitarizmą už demokratijos idėjas, pagrindines žmogaus teises ir laisves, kaip aš prieš kelis dešimtmečius kovojau komunistinėje Lenkijoje“, – rašė L. Walęsa.

A. Navalnas buvo sulaikytas sausio 17-ąją Maskvoje, kai parskrido iš Vokietijos, kur buvo gydomas po beveik mirtino apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga, ir įkalintas 30-iai parų. Antradienį Maskvos teismas nusprendė skirti jam beveik trejų metų laisvės atėmimo bausmę, nes jis pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai buvo gydomas Vokietijoje.

Buvęs Lenkijos prezidentas ir Solidarumo profesinės sąjungos lyderis L. Walęsa Nobelio taikos premija apdovanotas 1983 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.