Estijos užsienio reikalų ministrė pasmerkė J. Borrellio vizitą Maskvoje

Estijos užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets pasmerkė Europos Sąjungos diplomatijos vadovo Josepo Borrellio vizitą Maskvoje ir pažymėjo, kad vizito laikas buvo parinktas nevykusiai.

 Estijos užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets pasmerkė Europos Sąjungos diplomatijos vadovo Josepo Borrellio vizitą Maskvoje ir pažymėjo, kad vizito laikas buvo parinktas nevykusiai.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Estijos užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets pasmerkė Europos Sąjungos diplomatijos vadovo Josepo Borrellio vizitą Maskvoje ir pažymėjo, kad vizito laikas buvo parinktas nevykusiai.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2021, 9:26 AM

Estų ministrė taip pat norėtų artimiausiu metu susitikti su J. Borrelliu ir aptarti jo apsilankymo Maskvoje rezultatus.

„Vizito laikas nevykęs. Dar prieš vizitą kalbėjau, kad viena išankstinių šio vizito sąlygų turi būti galimybė susitikti su [Rusijos opozicionieriumi] Aleksejumi Navalnu. Vasario 2-ąją pasmerkiau Rusijos teismo paskelbtą įkalinimo nuosprendį Navalnui ir, kaip kiti Europos ir JAV lyderiai, pareikalavau jį nedelsiant paleisti. Deja, Navalnas tebėra kalėjime, jam jau inkriminuojamas naujas „nusikaltimas“. Reikėjo būnant ten bent jau pabandyti susitikti su Aleksejaus Navalno žmona arba, jei tai buvo neįmanoma, su [A. Navalno įkurto] Kovos su korupcija fondo (FBK) atstovu“, – pažymėjo E.-M. Liimets.

Jos nuomone, J. Borrellis per bendrą su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu spaudos konferenciją turėjo pabrėžti, kad ES valstybės narės pareikalavo paskelbti Rusijai sankcijas už plataus masto sisteminius žmogaus teisių pažeidimus.

Tarp tokių sankcijų pareikalavusių valstybių yra Estija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.