Rusija išsiunčia Albanijos diplomatę, atsakydama į Tiranos žingsnį

Rusija pirmadienį pranešė, kad išsiunčia vieną Albanijos diplomatę iš šalies, šiai Balkanų valstybei išsiuntus Rusijos ambasados darbuotoją dėl įtariamų su pandemija susijusių reikalavimų daugkartinių pažeidimų.

 Rusija pirmadienį pranešė, kad išsiunčia vieną Albanijos diplomatę iš šalies, šiai Balkanų valstybei išsiuntus Rusijos ambasados darbuotoją dėl įtariamų su pandemija susijusių reikalavimų daugkartinių pažeidimų.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusija pirmadienį pranešė, kad išsiunčia vieną Albanijos diplomatę iš šalies, šiai Balkanų valstybei išsiuntus Rusijos ambasados darbuotoją dėl įtariamų su pandemija susijusių reikalavimų daugkartinių pažeidimų.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-08 18:00

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad Albanijos ambasados Maskvoje pirmoji sekretorė Jonida Drogu yra paskelbta „persona non grata“. Jai nurodyta per 72 valandas išvykti iš šalies.

Šis sprendimas priimtas atsakant į Rusijos ambasados pirmojo sekretoriaus išsiuntimą iš Tiranos „dėl visiškai išgalvotos“ priežasties, sakoma pranešime.

Albanija sausio pabaigoje Aleksejui Krivošejevui liepė išvykti dėl precedento neturinčių su koronavirusu susijusių taisyklių nesilaikymo, tačiau pridūrė, kad nori išsaugoti „draugiškus santykius“ su Maskva.

Maskva pareiškė, kad toks Albanijos sprendimas yra „provokacija, kuria siekiama užsidirbti politinių taškų“, ir apkaltino Tiraną „žaidžiant antirusiškų jėgų Vakaruose pusėje“.

Tai yra pirmas žinomas Rusijos diplomato išsiuntimas iš šalies nuo 2018 metų, kai Albanija dėl „netinkamos veiklos“ išsiuntė du Rusijos diplomatus.

Po 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos, pablogėjus Maskvos santykiams su Vakarais, Rusija yra išsiuntusi visą virtinę užsienio diplomatų – daugiausia atsakydama į savo diplomatinių darbuotojų nušalinimą.

Pastaruoju metu Europos šalių nurodoma Rusijos diplomatų išsiuntimo priežastis yra šnipinėjimas.

Praėjusią savaitę Maskva pranešė išsiunčianti trijų Europos Sąjungos valstybių – Vokietijos, Švedijos ir Lenkijos – diplomatus dėl jų įtariamo dalyvavimo nesankcionuotoje demonstracijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?