Kremliaus ruporas atliko „tyrimą“ A. Navalno name Vokietijoje ir pristatė savo filmą

Aleksejaus Navalno apie Vladimiro Putino rūmus sukurtas filmas, matyt, įkvėpė Rusijos valstybinės televizijos „Rossija-1“ laidą „Vesti Nedeli“ sukurti analogišką sensacingą juostą apie vilą Vokietijoje, kurioje Kremliaus kritikas buvo apsistojęs po nesėkmingo bandymo jį apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

„Jis blizga, bet nelabai stipriai“, – įvertino reporterė.<br>Laidos įrašo stop kadras.
„Jis blizga, bet nelabai stipriai“, – įvertino reporterė.<br>Laidos įrašo stop kadras.
Viloje rasta šviežių vaisių.<br>Laidos įrašo stop kadras.
Viloje rasta šviežių vaisių.<br>Laidos įrašo stop kadras.
A.Navalnas ir jo žmona Julija viloje buvo apsistoję kol Kremliaus kritikas sveiko po apnuodijimo.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
A.Navalnas ir jo žmona Julija viloje buvo apsistoję kol Kremliaus kritikas sveiko po apnuodijimo.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 8:39 PM, atnaujinta Feb 12, 2021, 9:14 PM

Kūrėjai žadėjo atskleisti pribloškiančią tiesą ir buvo pasiruošę filmuoti įspūdingą dokumentinį filmą apie prabangą, kurioje maudėsi garsusis opozicionierius, rašo rferl.org.

Kaip pasakoja pats dviejų aukštų vilos savininkas, rusų žurnalistai išsinuomavo patalpas apsimetę turistais iš Belgijos, pasislėpę po išgalvotomis pavardėmis. Savininkas kreipėsi į Vokietijos teisėsaugą, nes žurnalistai filmavo jį be leidimo paslėpta kamera.

Taigi, kokius „stulbinančius“ atradimus pavyko padaryti Kremliaus propagandos aparatui?

Apartamentuose yra kavos aparatas, baseinas, kurio vanduo šiltas, o tualeto šepečiai čia – geros kokybės.

Po laidos paskelbimo Rusijos socialiniuose tinkluose pasklido juokeliai apie tai, kad šis tyrimas – puikus triukšmo dėl nieko pavyzdys.

7 minučių trukmės reportažas buvo parodytas kanalo pagrindinės vakaro žinių laidos „Vesti Nedeli“ metu. Jos vedėjas yra ugningais pareiškimais apie Rusijos galias paversti JAV radioktyviais pelenais garsėjantis Dmitrijus Kiseliovas.

Nuomotoje viloje filmuotas laidos segmentas turėjo atskleisti begėdišką prabangą, kuria mėgavosi kovotojas prieš korupciją A.Navalnas.

Laidos vedėja Anastasia Popova žiūrovams pasakojo apie „erdvią svetainę, dvi sofas, televizorių“, paminėjo ir šviežius vaisius bei vyno butelį.

Reporterė taip pat išsimaudė vilos baseine bei apžiūrėjo vonios kambarį, ypač atidžiai įvertino tualeto šepetį.

„Jis blizga, bet nelabai stipriai“, – įvertino ji.

Tualeto šepetys – užuomina į dokumentikoje apie V.Putino rūmus išsakytą spėjimą, kad rūmų tualetuose yra naudojami šepečiai, kurių vienas yra vertas maždaug 580 eur. Kai kurie protestuotojai A.Navalno palaikymo akcijose savaitgalių metu kaip simbolį su savimi nešėsi tualeto šepečius.

A.Navalno komandos narys Ruslanas Šavedinovas savo tviterio paskyroje ironiškai sureagavo į šią dokumentinę laidą: „Nusprendi užsiimti žurnalistika. Lūkesčiai – darysi įdomius reportažus ir atskleisi tiesą. Tikrovė – nufilmuoji A.Navalno tualetą, parodai vyno butelį už 2 eurus ir pavadini tai prabanga.“

Buvęs Rusijos energetikos viceministras, dabar griežtas Kremliaus kritikas Vladimiras Milovas pastebėjo, kad tai, ką laida parodė kaip bedievišką prabangą, tėra ganėtinai įprastas vokiečių būstas. Jis tai palygino su būsto situacija Rusijoje, kur dažnam namui trūksta karšto vandens, dušo ar kanalizacijos.

Parengta pagal „Radio Free Europe“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.