Norvegija galės išsiųsti užsieniečius, atsisakančius atlikti testą dėl COVID-19

Norvegijos pareigūnai galės išsiųsti užsieniečius, kurie atsisako laikytis karantino taisyklių ir, be kita ko, atlikti privalomą testą dėl koronaviruso įvažiuojant į šalį. Tai penktadienį pranešė Norvegijos vyriausybės spaudos tarnyba.

Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 11:38 PM

„Vyriausybė šiandien suteikė teisinį pagrindą išsiųsti užsieniečius, kurie pažeidžia privalomo testavimo ir registracijos taisykles, išdėstytas įstatyminiame potvarkyje dėl koronaviruso“, – sakoma pranešime.

Kaip pareiškė teisingumo ir visuomenės saugumo ministrė Monica Mæland, užsienietis „gali būti išsiunčiamas, kai tik pagal supaprastintą procedūrą išnagrinėjama jo byla“. Bet išimtis gali būti taikoma Norvegijoje gyvenantiems užsieniečiams, prieglobsčio prašytojams ir tais atvejais, kai yra svarių priežasčių, neleidžiančių išsiųsti atvykėlio iš šalies.

Anksčiau vyriausybė pranešė, kad nuo vasario 15 d. Norvegijoje pradės dirbti centras, kuris kontroliuos, kaip atvykstantieji laikosi karantino taisyklių. Jis kontaktuos su atvykusiaisiais telefonu ir tekstiniais pranešimais.

Pirmajame etape centras juos informuos apie karantino taisykles ir testavimą, o nuo kovo 1 d. taip pat pranešinės komunų medikams ir darbo inspekcijai apie įtarimus dėl karantino taisyklių pažeidimo. Centro darbuotojai bendraus su atvykstančiais į šalį žmonėmis šešiomis kalbomis.

Pastarąją parą Norvegijoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 264 ir pasiekė 65 811. Nuo pandemijos pradžios šalyje mirė 592 žmonės, kuriems buvo nustatytas Covid-19. Dėl koronaviruso patikrinti 3,5 mln. gyventojų. Didžiausias užsikrėtimo atvejų skaičiaus paros prieaugis buvo užfiksuotas sausio 6 d. – 930.

Sausio 25 d. Norvegija sugriežtino įvažiavimo į šalį reikalavimus. Dabar visi atvykstantieji turi pateikti neigiamą testą dėl koronaviruso, atliktą ne anksčiau kaip 24 valandos iki kelionės. Sausio 29 d. buvo įvestas draudimas įvažiuoti į šalį be svarbių priežasčių. Tad dabar Norvegijos sienos iš esmės uždarytos beveik visiems, kurie negyvena šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.