Rytų Ukrainoje per susirėmimus su separatistais žuvo du ukrainiečių kariai

Du Ukrainos kariai žuvo per susirėmimus su prorusiškais separatistais, penktadienį pranešė Kijevo vyriausybės pajėgos, kilus rimčiausiam smurto protrūkiui per ilgą laiką rusenantį konfliktą šalies rytuose.

 Du Ukrainos kariai žuvo per susirėmimus su prorusiškais separatistais, penktadienį pranešė Kijevo vyriausybės pajėgos, kilus rimčiausiam smurto protrūkiui per ilgą laiką rusenantį konfliktą šalies rytuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Du Ukrainos kariai žuvo per susirėmimus su prorusiškais separatistais, penktadienį pranešė Kijevo vyriausybės pajėgos, kilus rimčiausiam smurto protrūkiui per ilgą laiką rusenantį konfliktą šalies rytuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 2:04 PM

Ukraina kovoja su Rusijos remiamais separatistais Donecko ir Luhansko srityse, priklausančiose vadinamajam Donbaso regoinui, nuo 2014-ųjų. Sukilimas prasidėjo Maskvai tais pačiais metais aneksavus Krymo pusiasalį.

Šis konfliktas ketvirtadienį atsidūrė diplomatų dėmesio centre, Vakarų šalims Jungtiniuose Tautose pareiškus, kad Rusija blokuoja pastangas užbaigti kovos veiksmus.

Kijevas ne kartą kaltino Maskvą ir separatistus pažeidžiant paliaubas, kurioms įsigaliojus pernai liepą regione įsivyravo santykinė taika.

Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad vienas karys žuvo per šaudymą iš sunkiųjų kulkosvaidžių netoli Novomichailivkos kaimo, esančio pietvakariau faktinės separatistų sostinės Donecko.

Per kitą incidentą dar vienas kareivis žuvo nuo snaiperių ugnies netoli Zaicevės gyvenvietės, taip pat esančios Donecko srityje, savo tinklapyje paskelbė ministerija.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį lankėsi ties fronto linija drauge su keliais Vakarų ambasadoriais ir pareiškė, kad „pastaruoju metu daugėja separatistų vykdomų išpuolių“.

Anot V. Zelenskio, paliaubos yra būtinos, norint išgelbėti karių ir civilių gyventojų gyvybių.

JAV ir Europos šalys ketvirtadienį apkaltino Rusiją blokuojant bet kokius būdus užbaigti konfliktą, nusinešusį jau daugiau nei 13 tūkst. žmonių gyvybių.

„Raginame Rusiją išvesti savo pajėgas iš Ukrainos, nutraukti paramą savo įgaliotiniams ir kitoms ginkluotoms grupuotėms“, – per JT Saugumo Tarybos vaizdo konferenciją sakė JAV diplomatas Rodney Hunteris.

Rusija neigia siunčianti karius ir ginklus, kad paremtų separatistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.