Somalyje sprogus automobilyje paslėptai bombai žuvo trys žmonės

Somalio sostinėje Mogadiše trys žmonės žuvo, dar mažiausiai aštuoni buvo sužeisti šeštadienį sprogus bombai šalia kontrolės posto važiavusiame automobilyje, pranešė saugumo pajėgos ir liudininkai.

Liudininkai pasakojo girdėję šūvius ir matę, kaip automobiliai ir triratės autorikšos išsisklaidė dar prieš nugriaudėjant stipriam sprogimui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Liudininkai pasakojo girdėję šūvius ir matę, kaip automobiliai ir triratės autorikšos išsisklaidė dar prieš nugriaudėjant stipriam sprogimui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2021, 1:39 PM

„Policija vijosi priešišką transporto priemonę, pastebėjusi ją už kelių kilometrų nuo sprogimo vietos. Šiuo metu turimais duomenimis, trys civiliai gyventojai žuvo, o dar aštuoni buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė saugumo pajėgų pareigūnas Abdirahmanas Mohamedas.

„Policija apšaudė transporto priemonę ir ją vijosi, o tai leido daugeliui žmonių pabėgti toliau nuo kelio. Dėl šios priežasties neabejotinai sumažėjo aukų, kurių galėjo pareikalauti sprogimas, skaičius“, – pridūrė jis.

Liudininkai pasakojo girdėję šūvius ir matę, kaip automobiliai ir triratės autorikšos išsisklaidė dar prieš nugriaudėjant stipriam sprogimui.

„Buvau sporto salėje netoli sprogimo vietos, bet, ačiū Dievui, prieš sprogimą išgirdome šūvius. Tai įspėjo daugelį žmonių, taip pat ir mane patį. Mes pabėgome iš tos teritorijos ir pasislėpėme, automobiliui dar nepasiekus sprogimo vietos“, – sakė liudininkas Dahiras Osmanas.

„Sprogimas buvo didžiulis. Būdamas parduotuvėje pamačiau, kad policija vejasi automobilį priešpriešinio eismo juosta. Jis įsirėžė į kelias transporto priemones ir tuktukus, o paskui susprogo netoli patikros punkto. Policija tuo metu tebešaudė į automobilį“, – pasakojo liudininkė Aisha Ahmed.

 

Somalio sostinėje dažnai rengia atakas tinklui „al Qaeda“ priklausanti džihadistų grupuotė „al Shabaab“, jau ilgą laiką vykdanti sukilimą, siekdama nuversti tarptautinės bendruomenės pripažįstamą vyriausybę Mogadiše.

Kovotojai buvo išvaryti iš šio miesto 2011 metais, tačiau jie tebekontroliuoja daug Somalio teritorijų, iš kur planuoja ir rengia dažnus ir kruvinus išpuolius prieš valstybinius ir civilinius objektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.