Danija tikisi vakcinacijos kampaniją užbaigti iki birželio pabaigos

Danijos sveikatos tarnybos tikisi, kad dar iki vasaros atostogų pavyks paskiepyti nuo COVID-19 beveik visus šalies gyventojus, kurie to norės. Tai rodo patikslintas skiepų kalendorius.

Skiepai gripas skiepai nuo gripo vakcina<br>V.Skaraičio nuotr.
Skiepai gripas skiepai nuo gripo vakcina<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2021, 7:04 PM

Naujais duomenimis, Danija iki vasaros gaus beveik 1 mln. skiepų dozių daugiau nei iki šiol manyta. Ypač JAV koncernas „Pfizer“ ketina nuo balandžio pristatyti gerokai daugiau preparato dozių. Britų ir švedų kompanija „AstraZeneca“ tuo tarpu informavo, kad yra priversta mažinti siuntų kiekį.

Apskritai tai reiškia, kad Danija turėtų gauti 900 000 vakcinos dozių daugiau nei dar manyta praėjusią savaitę, sakė sveikatos tarnybos vadovas Sørenas Brostrømas. Todėl tikimasi, kad visi, kas to norės, nuo COVIND-19 bus paskiepyti iki birželio 27 dienos. Vis dėlto sveikatos tarnyba pabrėžė, kad ir tai yra tik prognozės, kurios vėl gali keistis.

5 mln. gyventojų turinčioje Danijoje iki vasario 9 dienos pirmąją vakcinos dozę gavo per 200 000 žmonių. Ir antrąja paskiepyta beveik 150 000 gyventojų. Lyginant Europos šalis, Danija yra viena tų, kuriose iki šiol paskiepyta daugiausiai suaugusių gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.