Po daugiau kaip metų Kim Jong-uno žmona pasirodė viešumoje

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno žmona Ri Sol-ju, apie kurios buvimo vietą daugiau kaip metus nieko nebuvo žinoma, pasirodė viešumoje. Tai trečiadienį pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

Jos žiniomis, atitinkamą pranešimą ir nuotraukas paskelbė Šiaurės Korėjos laikraštis „Rodong Sinmun“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Jos žiniomis, atitinkamą pranešimą ir nuotraukas paskelbė Šiaurės Korėjos laikraštis „Rodong Sinmun“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 9:34 AM

Jos žiniomis, atitinkamą pranešimą ir nuotraukas paskelbė Šiaurės Korėjos laikraštis „Rodong Sinmun“. Ri Sol-ju lydėjo vyrą jam lankantis Pchenjano teatre „Mansudae“, kur vyko renginys valstybinės šventės – Spindinčios žvaigždės dienos – proga.

Pastarąjį kartą ji buvo pastebėta viešumoje 2020 metų sausį per koncertą Šiaurės Korėjos sostinės teatre „Samjiyon“. Iki tol Ri Sol-ju dažnai lydėdavo Kim Jong-uną šiam keliaujant po šalį ir per kitus renginius.

Užsienio ekspertai kėlė įvairiausias versijas, kodėl jos ilgai nematyti. Tarp galimų priežasčių buvo minimi patekimas į nemalonę, nėštumas ar liga. Pietų Korėjos žvalgybos pareigūnai prieš kelias dienas pareiškė, kad ji nesilanko viešose vietose dėl koronaviruso keliamo pavojaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.