Ukraina paskelbė sankcijų įtakingam prorusiškam deputatui V. Medvedčukui

 Ukraina penktadienį paskelbė sankcijas įtakingam prorusiškam parlamentarui Viktorui Medvedčukui dėl „terorizmo finansavimo“.

 Ukraina paskelbė sankcijų įtakingam prorusiškam deputatui V. Medvedčukui.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Ukraina paskelbė sankcijų įtakingam prorusiškam deputatui V. Medvedčukui.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2021, 10:43 PM

Ukrainos vyriausybė su Rusijos remiamais separatistais rytinėse Donecko ir Luhanskos srityse kovoja nuo 2014 metų. Šis konfliktas prasidėjo Maskvai anksčiau tais pačiais metais aneksavus Krymo pusiasalį po Kijeve įvykusios proeuropietiškos Maidano revoliucijos.

Kijevas kaltina Maskvą kurstant konfliktą į Rytų Ukrainą siunčiamais kariais ir ginklais, taip pat vadina separatistus ir jų rėmėjus teroristais.

66 metų V. Medvedčukas, uolus Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, ne kartą buvo Ukrainoje kaltinamas užsiimantis verslu Rusijoje.

Penktadienį Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba paskelbė sankcijas V. Medvedčukui, jo žmonai Oksanai Marčenko, penkiems Rusijos piliečiams ir 19-ai bendrovių.

Sankcijos bus taikomos visam Medvedčuko turtui“, – žurnalistams sakė tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

Pasak jo, V. Medvedčukas ir O. Marčenko figūruoja baudžiamajame tyrime dėl „terorizmo finansavimo“, bet nepateikė daugiau detalių apie sutuoktinių statusą šioje byloje.

Nuo 2014 metų smarkiai pašlijusius Kijevo ir Maskvos dar labiau pablogino Ukrainos šį mėnesį priimtas sprendimas uždrausti tris prorusiškus televizijos kanalus, siekiant pažaboti Kremliaus propagandos skleidimą.

Šį žingsnį sveikino Vakarų šalys, ypač Jungtinės Valstijos, įvedusios sankcijų V. Medvečukui, kai Maskva aneksavo Krymą.

Pastarosiomis savaitėmis šis V. Putino sąjungininkas taip pat aktyviai ragino Ukrainą patvirtinti rusišką vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“, bet provakarietiška šalies vadovybė pareiškė, kad šis preparatas yra Kremliaus geopolitikos priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.